Exemplul elevilor: 9.000 de elevi vaccinaţi în 10 zile, faţă de 8.000 de profesori în 3 luni

În ultimele 10 zile s-au vaccinat 9.000 de elevi, iar prin comparaţie, în lunile iunie, iulie şi august s-au vaccinat circa 8.000 de angajaţi din sistemul de educaţie, a declarat, vineri seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

1363 afișări
Imaginea articolului Exemplul elevilor: 9.000 de elevi vaccinaţi în 10 zile, faţă de 8.000 de profesori în 3 luni

Exemplul elevilor: 9.000 de elevi vaccinaţi în 10 zile, faţă de 8.000 de profesori în 3 luni

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că în ultima săptămână, una din trei persoane vaccinate la nivel naţional cu vaccinul Pfizer a fost un elev.

„Am depăşit pragul de 15% elevi vaccinaţi. Este vorba de un progres important, de 4.500 de elevi vaccinaţi în ultimele 5 zile. Sunt mai mult de 2.500 de elevi din categoria 16 – 19 ani şi aproape 2.000 de elevi din categoria 12 – 15 ani. O concluzie interesantă, extrasă din ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână este următoare: una din trei persoane vaccinate la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev. Este un semnal important, este un semnal bun, care ne dă speranţe că după începerea şcolii, odată cu disponibilitatea CNCAV de organizare a echipelor mobile care să ducă vaccinarea mai aproape de şcoli, vom înregistra progrese importante din perspectiva vaccinării în rândul elevilor”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat care este situaţia vaccinării cadrelor didactice, ministrul a spus că progresul a fost unul mic în perioada lunilor de vară.

„Avem peste 193.000 de persoane, într-adevăr progresul este foarte mic pentru că la ultima raportare am avut 185.000 de persoane. Puţin peste 8.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ vaccinaţi pe perioada de vară. Progresul este foarte mic. În acelaşi timp, 61% înseamnă mai mult decât dublul mediei naţionale şi arată interesul pe care profesorii l-au avut pentru vaccinare. Elevii ne dau un exemplu foarte bun. Pe toată perioada de vară am avut peste 8.000 de cadre didactice vaccinate. În ultimele 10 zile am avut 9.000 de elevi vaccinaţi”, a mai spus ministrul.

Potrivit ministrului, mai mulţi elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajaţi din sistemul de învăţământ pe parcursul lunilor iunie, iulie şi august

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici