Exerciţii de simulare a comportamentului în caz de cutremur, în şcolile din Sfântu Gheorghe

Zeci de pompieri au participat, joi, la exerciţii de simulare a comportamentului în caz de cutremur în trei şcoli din municipiul Sfântu Gheorghe, ocazie cu care elevii, izolaţi în clădiri, au fost salvaţi cu ajutorul unei perne gonflabile sau al unei scări speciale din dotarea ISU Covasna.

1094 afișări
Imaginea articolului Exerciţii de simulare a comportamentului în caz de cutremur, în şcolile din Sfântu Gheorghe

Exerciţii de simulare a comportamentului în caz de cutremur, în şcolile din Sfântu Gheorghe (Imagine: Adriana Neagoe / Arhiva Mediafax Foto)

Mai multe exerciţii de protecţie civilă, în cadrul cărora au fost simulate situaţii de urgenţă cauzate de seisme au avut loc, joi, în trei şcoli din municipiul Sfântu Gheorghe, respectiv la Colegiul "Szekely Miko", Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" şi la Liceul Teoretic "Mikes Kelemen", transmite corespondentul MEDIAFAX.

În timpul exerciţiilor, la care au participat zeci de pompieri şi sute de elevi, clădirea Colegiului "Szekely Miko" a fost considerată deteriorată în urma unui seism, iar elevii izolaţi la etajele superioare au primit ajutor de la Protecţia Civilă şi de la paramedicii Crucii Roşii.

De asemenea, autorităţile au fost ajutate de către echipe de salvare organizate ad-hoc în şcoli, formate din câte şase membri.

Unităţile de intervenţie ale autorităţilor au amplasat şi o pernă gonflabilă în curtea instituţiei de învăţământ pentru simularea salvărilor de la înălţime, iar în paralel, lângă noua sală de sport a şcolii, a avut loc un exerciţiu de stingere a incendiilor.

Conform scenariului, evenimentele s-au desfăşurat într-un mod asemănător şi la Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi", dar salvările de la înălţime s-au realizat cu o scară specială de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

La Liceul Teoretic "Mikes Kelemen", clădirea a fost considerată ca având daune minore în urma unui seism, elevii fiind evacuaţi pe terenul de sport al şcolii. Presupuşii răniţi au fost duşi la corturile de prim-ajutor de către voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez şi de către unităţile serviciului de ambulanţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici