Exerciţiu cu 130 de militari americani şi români, organizat în pandemie

  • Exerciţiul Rapid Falcon, la care vor participa 130 de militari români şi americani, va fi organizat joi în judeţul Constanţa
  • Exerciţiul va respecta normele anti-COVID
342 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu cu 130 de militari americani şi români, organizat în pandemie

Exerciţiu cu 130 de militari americani şi români, organizat în pandemie

Potrivit unui comunicat al MApN, exerciţiul comun româno-american Rapid Falcon va avea loc joi în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu şi în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „Gl.bg. Ion Bungescu" de la Capu Midia.

Forţele Terestre americane vor participa cu două sisteme mobile de artilerie - HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania, iar Forţele Terestre Române cu trei lansatoare multiple de rachete – LAROM din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza" din Focşani.

„Activitatea, la care vor participa peste 130 militari români şi americani cu 30 de mijloace tehnice, are ca scop dezvoltarea şi consolidarea cooperării militare dintre Forţele Terestre ale României şi cele ale Statelor Unite ale Americii, precum şi o oportunitate de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două mari unităţi de artilerie în perspectiva dotării structurilor Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza" cu echipamente HIMARS, începând cu anul 2021”, se arată în comunicat.

Potrivit MApN, Rapid Falcon este un exerciţiu ce presupune deplasarea rapidă în teren, executarea tragerii şi defluirea personalului şi tehnicii în cazărmi.

„Exerciţiul va fi organizat cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus impuse de autorităţi la nivel central şi local”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
militari,
exerciţiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici