Exerciţiu de mobilizare în Brăila şi Galaţi. Rezerviştii au fost chemaţi la unităţile militare

  • Un amplu exerciţiu de mobilizare se desfăşoară săptămâna aceasta în judeţele Brăila şi Galaţi.
  • Exerciţiul a început luni şi va ţine până vineri.
  • Mai mulţi militari rezervişti sunt chemaţi la unităţile militare pentru antrenament, inclusiv pentru trageri.
9934 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu de mobilizare în Brăila şi Galaţi. Rezerviştii au fost chemaţi la unităţile militare

Exerciţiu de mobilizare în Brăila şi Galaţi. Rezerviştii au fost chemaţi la unităţile militare

Exerciţiul se numeşte MOBEX BR-GL-24 şi este condus de Ministerul Apărării Naţionale.

„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 08 – 12 aprilie 2024, în judeţul Galaţi va avea loc „Exerciţiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare – MOBEX BR-GL-24”, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, a anunţat Prefectura Galaţi.

Exerciţiul se desfăşoară simultan în judeţele Brăila şi Galaţi. Potrivit Prefecturii Galaţi „exerciţiile de acest tip se planifică şi se organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora”.

Pe timpul antrenamentului, mai mulţi militari rezervişti cu domiciliul în judeţul Galaţi, cuprinşi în planurile de mobilizare, vor fi chemaţi la unităţi militare în vederea efectuării unor activităţi specifice de pregătire. În programul militarilor rezervişti este planificată o secvenţă de antrenament în Poligonul de tragere Smârdan, care va avea loc miercuri, a precizat Prefectura Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici