Exerciţiu tactic al Jandarmeriei lângă o staţie de metrou

Peste 200 de luptători din Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei au simulat o situaţie în care mai mulţi activişti anti-globalizare s-ar manifesta violent într-o staţie de metrou, pe durata summit-ului NATO, informează, sâmbătă, Jandarmeria Română.

94 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu tactic al Jandarmeriei lângă o staţie de metrou

Exerciţiu tactic al Jandarmeriei lângă o staţie de metrou (Imagine: Mediafax Foto)

În timpul exerciţiului, jandarmii au repetat şi modul în care cooperează echipele de intevenţie în situaţia producerii unor incidente.

Luptătorii din Brigada Specială de Intervenţie au intervenit pentru calmarea unui grup de militanţi antiglobalizare. Potrivit scenariului, militanţii s-au manifestat violent în zona în care avea loc reuniunea la nivel înalt, pentru a atrage atenţia asupra scopurilor şi ideilor organizaţiei din care fac parte. O parte dintre ei au plecat apoi spre o staţie de metrou, unde au manifestat violent şi au încercat să blocheze intrările.

Potrivit Jandarmeriei Române, intervenţia a constat în blocarea zonei, negocierea cu manifestanţii, intervenţia propriu-zisă şi verificarea, identificarea şi sancţionarea vinovaţilor.

Pe timpul summit-ului NATO de la Bucureşti, peste 8.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică pe traseele delegaţiilor oficiale, fiind pregătiţi să intervină în cazul unor manifestaţii violente. Jandarmii se vor ocupa şi de paza locurilor de cazare a oficialilor, pentru a preveni apariţia incidentelor. Totodată, jandarmii vor păzi şi Aeroportul Internaţional "Aurel Vlaicu" Băneasa, iar departamentele antiterorism din Jandarmerie vor fi şi ele pregătite să intervină în cazul producerii unor acte teroriste sau a unor conflicte "deosebit de violente".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici