Există o legătură directă între jocurile video şi jocuri de noroc? Ce spun cercetătorii

  • Persoanele care joacă jocuri video constant au o posibilitate de 4,3 ori mai mare să joace şi la pariuri, comparativ cu cele care joacă ocazional..
  • Cel puţin, asta arată un nou studiu britanic, realizat pe 16.000 de oameni.
278 afișări
Imaginea articolului Există o legătură directă între jocurile video şi jocuri de noroc? Ce spun cercetătorii
Între jocurile video şi jocurile de noroc este o legătură directă, cred oamenii de ştiinţă. Persoanele care joacă jocuri video preferă să şi parieze, conform unei analize descrise pe SBCNews.
 
Cei  mai „mari” jucători sunt tinerii cu vârste până în 24 de ani. Concret, respondenţii cu vârste între 18 şi 24 de ani spun că preferă să joace jocuri video, dar şi să parieze online, văzând cele două activităţi ca mergând „mână-n mână”.
 
Nu doar tinerii se relaxează, socializează sau se distrează jucând jocuri video, ci şi cei mai în vârstă. Acestora li se adaugă şi taţii, care, joacă jocuri video de două ori mai mult decât cei fără copii. Iar asta vine pe fondul creşterii popularităţii sporturilor electronice (esports). Însă, semnalul de alarmă îl constituie nenumăratele site-uri unde poţi paria repede şi uşor, ducând la crearea unui obicei, care se poate transforma în dependenţă.
 
Iar de aici apare un risc mai mare, întrucât companiile par să exploateze acest obicei, „oferind” jucătorilor posibilitatea de a face diverse tranzacţii „in-game” cu ajutorul NFT-urilor, fără a oferi însă detalii clare despre bunurile puse în joc.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici