Experiment: Cum reacţionează parlamentarii când primesc o propunere de afaceri de la un investitor misterios

460 de deputaţi şi senatori s-au trezit, în acelaşi timp, cu un mesaj capcană trimis de un jurnalist RL care se dădea drept un investitor străin ce le propune o afacere. Un sfert din Parlamentul României a picat testul.

26 afișări
Imaginea articolului Experiment: Cum reacţionează parlamentarii când primesc o propunere de afaceri de la un investitor misterios

Experiment: Cum reacţionează parlamentarii când primesc o propunere de afaceri de la un investitor misterios (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mi-am propus să testez reacţia parlamentarilor români atunci când primesc atât o propunere de afaceri din partea unui investitor necunoscut, cât şi o solicitare de ajutor pentru un simplu alegător. Astfel, fiecărui senator şi deputat i-am expediat două SMS-uri, la interval de trei zile unul faţă de celălalt. În primul SMS un investitor le propunea să devină parteneri într-o afacere, iar în celălalt un alegător le cerea o audienţă pentru o problemă urgentă.

Experimentul a debutat în urmă cu o săptămână, când cei 460 de parlamentari au primit aproape toţi în acelaşi timp, pe telefonul mobil următorul SMS-capcană: "Bună ziua dle/dnă... Mă numesc Lynn Fischer, sunt reprezentanta în România a unui mari fond de investment din Emirate şi vreau să vă propose o afacerea. Când mă puteţi primi un sfert de ore". (Greşelile de limba română au fost intenţionate, tocmai pentru a da credibilitate demersului.)

A urmat o explozie de apeluri, 113 la număr, şi 68 de SMS-uri, în care aleşii încercau să facă tot posibilul să se întâlnească cu mine. În total, un sfert din Legislativul României a fost interesat să facă afaceri cu expeditorul SMS-ului.

Citeşte mai multe despre operaţiunea "SMS din Emirate" pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici