Expertize noi în ancheta privind explozia de la blocul E24 din Zalău

Noi expertize sunt necesare, pe lângă cele prevăzute iniţial, în ancheta derulată în cazul exploziei produse în 14 septembrie în blocul E24 din Zalău, a anunţat, luni, procurorul-şef Rodica Vaida Pece de la Parchetul Tribunalului Sălaj.

4 afișări
Imaginea articolului Expertize noi în ancheta privind explozia de la blocul E24 din Zalău

Expertize noi în ancheta privind explozia de la blocul E24 din Zalău

Procurorul-şef al secţiei de Cercetare şi Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, Rodica Vaida Pece, a declarat, luni, că nu poate estima când se vor încheia cercetările, fiind cea mai complexă anchetă desfăşurată în judeţul Sălaj.

"Ancheta în cazul blocului E24 este în desfăşurare. Sunt necesare expertize noi, pe lângă cele care au fost prevăzute a fi efectuate. Expertizele se vor face tot cu probele luate de la imobilul distrus în explozie. Nu pot spune când se va încheia ancheta. Ştiu doar că este necesară o muncă titanică, această anchetă fiind cea mai complexă şi cea mai mare desfăşurată în judeţ”, a declarat procurorul.

Procurorul-şef a refuzat să dea amănunte despre noile expertize, pe motiv că ar periclita desfăşurarea cercetărilor, însă a spus că acestea vor fi făcute de experţi de specialitate desemnaţi să se ocupe de caz.

“Se respectă procedura, totul este filmat, iar reprezentantul părţii germane participă la anchetă. Dorim transparenţă totală în ceea ce priveşte participarea părţii germane la mersul anchetei”, a spus Rodica Vaida Pece.

Potrivit sursei citate, în prezent nu se mai ridică probe din resturile blocului, acestea fiind depozitate în două puncte din oraş.

În Zalău, 19 familii au rămas fără locuinţe după ce o explozie a distrus, în 14 septembrie, un bloc întreg (E24), locatarii reuşind să salveze doar acte, bani, îmbrăcăminte şi obiecte de uz electrocasnic.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici