Explicaţiile lui Augustin Lazăr privind înregistrările de la DNA: E un fel de a reacţiona un magistrat care nu e în apele lui

Augustin Lazăr consideră că înregistrările de la DNA din spaţiul public, în care fosta şefă a DNA Anca Jurma şi Florentina Mirică discutau, reprezintă o modalitate de reacţie a unor magistraţi care nu sunt în apele lor. Lazăr a mai spus că activitatea DNA se desfăşoară în condiţii neprietenoase.

1201 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile lui Augustin Lazăr privind înregistrările de la DNA: E un fel de a reacţiona un magistrat care nu e în apele lui

Explicaţiile lui Augustin Lazăr privind înregistrările de la DNA: E un fel de a reacţiona un magistrat care nu e în apele lui

„Nu putem nega faptul că activitatea DNA se desfăşoară în nişte condiţii mai puţin prietenoase decât anterior, într-un context în care activitatea Ministerului Public e asaltată de multe probleme din exterior. Sunt prezentate şi vulnerabilităţi ale noastre. Se înregistrează unii pe alţii, urmează a fi verificate în ce condiţii şi cum. Aceste vulnerabilităţi sunt prezentate în show-uri ca fiind ceva general valabil în Ministerul Public. Acestea sunt prezentate tocmai ca argumente pentru punerea sub control a instituţiilor judiciare. Eu vă asigur că DNA trece printr-un proces pozitiv de reorganizare. Unii procurori mai vulnerabili au părăsit DNA, din diferite considerente”, a spus Augustin Lazăr la Digi24.

Procurorul general a spus că în activitatea fiecărui specialist intervine o uzură, iar unii dintre colegii săi s-au retras din cauza oboselii.

„Ce credeţi că i-a determinat să înregistreze pe cutare şi cutare? Decât în cazul în care să arate că el a făcut tot posibilul să instrumenteze acel dosar. Cineva care e magistrat al Ministerului Public ar trebui să aibă încredere în ceilalţi care au examinat dosarul. Trebuie să îi convingi pe ceilalţi că acela e adevărul din cauză. Unii colegi iată că nu acceptă o asemenea situaţie. Nu cred că e o poliţă de asigurare, dar e un fel de a reacţiona al unui magistrat care nu este în apele lui, tocmai cum trebuie”, a mai spus Lazăr.

Declaraţiile vin după ce înregistrarea apărută în spaţiul public, în care protagoniste sunt actuala şefă a DNA, Anca Jurma, şi procurorul Florentina Mirică, a creat agitaţie în sistemul judiciar. În înregistrare, Anca Jurma se plânge de lipsa de curaj a procurorilor din DNA: „Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, se arată în înregistrarea publicată.

În replică, Anca Jurma a precizat, într-o declaraţie transmisă presei, că la discuţie au participat doar cele două şi nu i-a fost cerut acordul pentru efectuarea înregistrării.La scurt timp, Augustin Lazăr a cerut Serviciului de îndrumare şi control din cadrul PÎCCJ să facă verificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici