Explozia de la Uzina de Armament de la Băbeni s-ar fi produs din cauza nerespectării procedurilor

  • Cazul exploziei minei antipersonal de la Uzina de Armament de la Băbeni, judeţul Vâlcea, este cercetată de procurori.
  • Primele concluzii arată că procedurile nu au fost respectate: în camera unde s-a produs deflagraţia ar fi trebuit să fie o singură persoană.
626 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Uzina de Armament de la Băbeni s-ar fi produs din cauza nerespectării procedurilor

Explozia de la Uzina de Armament de la Băbeni s-ar fi produs din cauza nerespectării procedurilor

În camera unde s-a produs explozia de la Uzina Mecanică din Băbeni ar fi trebuit să fie o singură persoană, în schimb erau patru angajaţi. Toţi cei patru au murit, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fîrtat.

Este vorba de nişte proceduri care nu ar fi fost respectate, asta din primele date pe care le am. În primul rând că în camera unde s-a întâmplat explozia nu avea voie să intre mai mult de o persoană şi erau patru. Cele patru persoane decedate”, a spus prefectul.

La faţa locului au fost toţi inspectorii din cadrul IPJ şi ISU Vâlcea, precum şi inspectorii de muncă, deoarece a fost vorba de un accident de muncă.

Dosarul a fost preluat de procurori care au deschis o anchetă penală.

„Uzina de armament de la Băbeni are contracte cu diferiţi furnizori care aduc muniţie care fie este expirată, fie din diferite motive nu mai poate fi folosită, pentru a fi dezamorsată sau asanată. În cadrul acestei proceduri a avut loc această tragedie”, a mai spus prefectul judeţului Vâlcea.

Patru oameni au murit şi patru au fost răniţi, joi, în urma unei explozii generate de o mină antipersonal la Uzina de Armament de la Băbeni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici