Explozia de pe A7: Transgaz acuză constructorul că nu a respectat avizul de amplasament / Prefectul judeţului spune că gazoductul era prea sus faţă de cum ar fi fost normal

Transgaz transmite o primă reacţie după explozia magistralei de pe Autostrada A7: compania acuză constructorul că nu a respectat prevederile avizului de amplasament pentru lucrare. Pe de altă parte, prefectul judeţului spune că gazoductul era prea sus faţă de cum ar fi fost normal.

2124 afișări
Imaginea articolului Explozia de pe A7: Transgaz acuză constructorul că nu a respectat avizul de amplasament / Prefectul judeţului spune că gazoductul era prea sus faţă de cum ar fi fost normal

Explozia de pe A7: Transgaz acuză constructorul că nu a respectat avizul de amplasament

Transgaz transmite că incidentul de pe şantierul Autostrăzii A7 s-a petrecut din cauză că nu a fost respectat, de către constructor, avizul de amplasament emis de compania de transport gaze.

„În noaptea de 21 septembrie 2023, în judeţul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Şendreni-Oneşti, în zona localităţii Călimăneşti, la kilometrul 93+328 faţă de SCV Şendreni, respectiv kilometrul 52+174 faţă de NT Oneşti s-a produs un incident tehnic major cu foc ,în timpul execuţiei lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focşani -Bacău). Menţionăm faptul că, constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea <Autostrada Focşani -Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea>, acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, se arată într-un comunicat transmis joi de Transgaz.

Reprezentanţii Transgaz s-au deplasat imediat după incident la faţa locului şi au întreprins măsuri tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viaţa umană şi mediul înconjurător.

Potrivit companiei de transport gaze, nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

Totodată. SNTGN Transgaz SA a transmis condoleanţe familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa în acest incident.

Pe de altă parte, prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Helici, spune că trebuie verificată adâncimea la care era magistrala de gaz. Acesta atrage atenţia că de la decopertare până la conductă ar fi trebuit să fie cel puţin 1,8 metri, iar la prima vedere în locul exploziei pare că adâncimea e mai mică de un metru.

Patru persoane au murit, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
explozie,
transgaz,
aviz

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici