Explozie într-un bloc din Târgu Jiu soldată cu rănirea unei persoane

O explozie puternică s-a produs, marţi în jurul orei 1.30, într-un bloc de locuinţe din cartierul 9 Mai, din Târgu Jiu, soldată cu rănirea unei persoane care a fost transportată la Spitalul Judeţean, deflagraţia producându-se, cel mai probabil, din cauza unui boiler care funcţiona cu gaze naturale.

59 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un bloc din Târgu Jiu soldată cu rănirea unei persoane

Explozie într-un bloc din Târgu Jiu soldată cu rănirea unei persoane (Imagine: Mediafax Foto)

Pompierii de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Gorj au lichidat, marţi după-amaiză, incendiul care a urmat exploziei şi au stabilit drept cauză probabilă pentru producerea acesteia o acumulare de gaze.

Echipele care au intervenit la faţa locului pentru a stinge focul au descoperit, în apartamentul afectat de explozie, un robinet de gaze de la un convector de încălzit, lăsat în poziţia deschis, furtunul de alimentare fiind smuls, cel mai probabil, de suflul exploziei.

O echipă de anchetă formată din pompieri şi poliţişti, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii urmează să stabilească cu precizie cauza care a dus la producerea acestei explozii.

Proprietarul apartamentului, Constantin Costoiu, în vârstă de 41 de ani, internat la Spitalul judeţean din Târgu Jiu, are arsuri pe mâini, medicii apreciind ca fiind bună starea lui de sănătate.

Bărbatul a declarat corespondentului MEDIAFAX că explozia s-a produs în momentul în care a mers la baie şi a încercat să aprindă becul. Acesta afirmă că anterior umblase la robinetul de gaze şi nu ştie dacă îl închisese sau nu. El va rămâne internat în spital pentru mai multe zile.

O explozie s-a produs, marţi la prânz, în municipiul Târgu Jiu, la un apartament situat la etajul patru al unui bloc, trei echipe ale pompierilor militari intervenind pentru stingerea focului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici