Explozie într-un poligon din judeţul Braşov: O persoană a fost rănită

O explozie a avut loc, luni după-amiază, într-un poligon din judeţul Braşov, în timpul unei operaţiuni de detonare a muniţiei. O singură persoană a fost rănită în urma exploziei, fiind vorba despre un bărbat de 51 de ani, angajat al unei societăţi care produce muniţie militară, care a făcut o manevră greşită în timp ce proba un aruncător de bombe.

358 afișări
Imaginea articolului Explozie într-un poligon din judeţul Braşov: O persoană a fost rănită

Explozie într-un poligon din judeţul Braşov (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov arătau că două persoane au fost rănite în urma incidentului din poligonul de la Hărman.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat că în urma deflagraţiei a fost rănit un bărbat angjat al societăţii Carfil SA, care produce, printre altele, produse militare (armament). Bărbatul a încercat să probeze un aruncător de bombe de calibrul 120 milimetri în poligonul de încercare care aparţine societăţii, amplasat în localitatea Hărman.

"Am fost sesizaţi astăzi (luni - n.r.) la ora 13.20 că un bărbat a fost rănit în poligonul unde se face testarea muniţiei produse de o societate braşoveană. Din primele verificări se pare că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a manevrat greşit un aruncător de 120 mimiletri şi a fost rănit grav", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Bărbatul a suferit un traumatism toracic şi hemoragii interne, fiind tansportat de o ambulanţă SMURD la Spitalul Judeţean Braşov.

Soceiatatea Carfil SA Braşov este producător de tehnică militară pentru Armata Română şi pentru diverşi parteneri externi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici