EXPLOZIE într-un puţ de apă în urma unor acumulări de gaze. Un bărbat a fost rănit

O explozie într-un puţ de apă a avut loc, marţi, în curtea unei gospodării din municipiul Vaslui, în urma unor acumulări de gaze provenite din sol, un bărbat care se afla în căminul respectiv fiind transportat la spital după ce a suferit arsuri pe faţă.

157 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE într-un puţ de apă în urma unor acumulări de gaze. Un bărbat a fost rănit

EXPLOZIE într-un puţ de apă în urma unor acumulări de gaze (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, explozia s-a produs în căminul unui puţ adânc de 100 de metri, după ce o scânteie provocată de hidroforul cu care era scoasă apa la suprafaţă a aprins acumulări de gaze. Din păcate, deflagraţia l-a surprins şi pe un bărbat care se afla în cămin în momentul respectiv şi care intenţiona să deschidă o vană.

"În urma răbufnirii, bărbatul a suferit ceva arsuri la nivelul feţei, fiind transportat imediat la spital cu o maşină particulară. Reprezentanţii societăţii de furnizare a gazelor ne-au spus că prin zonă nu au nicio conductă astfel încât, cel mai probabil, explozia s-a produs în urma ieşirii la suprafaţă a gazelor dintr-o mică pungă formată la suprafaţă", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX inspectorul-şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Pompierii vasluieni nu au intervenit în zonă, având în vedere că explozia nu a fost însoţită de incendiu. În schimb, echipajul deplasat la gospodăria respectivă a recomandat proprietarului să facă o gură de aerisire la căminul de apă astfel încât să fie prevenită o nouă acumulare de gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici