Explozie la Hidrocentrala Stejaru. Un bărbat a ajuns la spital / Comunicatul Hidroelectrica

O explozie s-a produs, vineri seara, la Hidrocentrala Stejaru.

1429 afișări
Imaginea articolului Explozie la Hidrocentrala Stejaru. Un bărbat a ajuns la spital / Comunicatul Hidroelectrica

Explozie la Hidrocentrala Stejaru. Un bărbat a ajuns la spital

Înştiinţaţi despre explozia de la Hidrocentrala Stejaru, pompierii au constatat că s-a produs o avarie la un întrerupător de 110 KV.

În urma exploziei, un bărbat de 40 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul, conştient şi cooperant, a fost preluat de echipajul medical şi dus la UPU Piatra-Neamţ.

Un echipaj a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

„Operatorul economic de distribuţie a energiei electrice a fost înştiinţat şi lucrează pentru remedierea defecţiunilor cauzate de eveniment”, transmite ISU Neamţ.

Comunicatul Biroului de presă al Hidroelectrica:

„Avarie la CHE Stejaru

Astăzi, 22.03.2024, în jurul orelor 17.45, a avut loc o avarie, urmată de o explozie, la un întrerupător de 110kV aparţinând Hidrocentralei Stejaru. 

Incidentul a avut loc pe fondul unei manevre normale de oprire cu descarcare de sarcina a hidroagregatului (HA) nr. 3 (20 MW). Astfel, la deconectarea intreruptorului de 110 kV – HA3, polul aferent fazei T a ramas nedeconect, personalul executând manevrele de intervenţie specifice pentru astfel de cazuri. Intervenţia a fost urmată de o explozie a camerei de stingere a polului fazei T, urmată de declanşarea grupurilor  HA4 si HA2, incarcate la 20 MW fiecare, precum si a HA6, incarcat la 52 MW. 

Salariaţii companiei au acţionat conform procedurilor interne de urgenţă pentru astfel de incidente. Suplimentar, a fost solicitată intervenţia autorităţilor competente, respectiv a Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ, care a trimis la faţa locului trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

O persoană a necesitat îngrijiri medicale, fiind afectată de suflul exploziei.  Aceasta a fost preluată în stare conştientă de către echipajul SMURD şi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Piatra-Neamţ pentru evaluare şi tratament, şi se află în afara oricărui pericol.

Un echipaj al serviciului de intervenţie a rămas la locul evenimentului pentru a asigura zona şi pentru a monitoriza situaţia în continuare. Hidroelectrica a iniţiat de urgenţă măsurile necesare pentru remedierea defecţiunilor cauzate de acest incident şi pentru a restabili operaţiunile normale.

Siguranţa angajaţilor, a comunităţii şi a mediului înconjurător rămâne prioritatea noastră principală. Hidroelectrica SA colaborează strâns cu autorităţile şi va informa publicul cu privire la orice evoluţii ulterioare legate de acest incident.

Incidentul nu are implicaţii asupra siguranţei în funcţionare a Sistemului Energetic Naţional. Energia neprodusa de la momentul incidentului a fost compensată prin incarcarea suplimentara a CHE Lotru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici