Explozie la un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca; 3 persoane duse de urgenţă la spital şi 7 apartamente avariate. Una din persoanele rănite, dusă la Spitalul de Arşi din BucureştiFOTO

Trei persoane au fost rănite, duminică, la Cluj-Napoca, în urma unei explozii care a avut loc la un bloc din cartierul Grigorescu, din cauza unei acumulări de gaze, şapte apartamente fiind avariate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5808 afișări
Imaginea articolului Explozie la un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca; 3 persoane duse de urgenţă la spital şi 7 apartamente avariate. Una din persoanele rănite, dusă la Spitalul de Arşi din BucureştiFOTO

Explozie la un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca; 3 personae duse de urgenţă la spital şi 7 apartamente avariate

UPDATE: Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Cluj, la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea.

Prefectura arată că una dintre victimele exploziei, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale.

Totodată, autorităţile susţin că furnizorii de utilităţi (gaze naturale, energie electrică, apă) au intervenit în timp real la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, în urma deflagraţiei, a fost avariată şi o maşină parcată în apropiere.

”Trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma exploziei la un bloc din cartierul Grigorescu, care a avut loc la un apartament situat la parter. Şapte apartamente au fost afectate în total de deflagraţie, având uşi smulse şi geamuri sparte, iar o maşină parcată în apropiere are parbrizul spart", a spus Biriş.

Potrivit acestuia, explozia a avut loc în urma acumulărilor de gaze, fie de la aragaz, fie de la boilerul de încălzire a apei.

Surse din cadrul anchetatorilor declară că trei ochiuri ale aragazului din apartament erau deschise în momentul exploziei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici