Explozie la un poligon SRI, la un laborator pirotehnic. O persoană a fost rănită

O explozie s-a produs, marţi, la un laborator pirotehnic al unui centru de pregătire SRI de la Chitila, iar mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Ambulanţei au mers la faţa locului, primele informaţii arătând că nu există victime.

890 afișări
Imaginea articolului Explozie la un poligon SRI, la un laborator pirotehnic. O persoană a fost rănită

Explozie la un poligon SRI, la un laborator pirotehnic (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Până la ora transmiterii acestei ştiri, nu există informaţii oficiale privind explozia, care ar fi fost urmată de incendiu.

Mai mulţi martori afirmă însă că deflagraţia a fost urmată de incendiu, iar la faţa locului sunt mai multe echipaje de pompieri şi SMURD.

O persoană a fost rănită în urma exploziei, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, care a precizat că incidentul a avut loc în timpul unui exerciţiu de pregătire specific Brigăzii antiteroriste.

Bercaru a spus că mai mulţi pirotehnişti participau la un exerciţiu specific, iar la un moment dat a explodat o grenadă fumigenă.

Potrivit sursei citate, în urma deflagraţiei a fost rănită o persoană, care, iniţial, a primit îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, rănitul a fost transportat la spital.

Bercaru a mai spus că acesta este un incident izolat, iar astfel de exerciţii sunt uzuale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a fost sesizat prin 112 în legătură cu producerea acestui incident, la ora 8.58, a declarat, pentru MEDIAFAX, Anca Onofrei, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit lui Onofrei, pompierii s-au deplasat la faţa locului, dar nu au primit acceptul să intervină, astfel că s-au întors la bază fără să intervină.

"Dacă este vorba de o unitate militară, unităţile militare au serviciu propriu de intervenţie şi îşi gestionează singure situaţia. Noi nu am intervenit", a spus Anca Onofrei.

În acest caz va fi declanşată o anchetă, a spus reprezentantul SRI.

La faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri şi SMURD.

Explozia a fost urmată de un incendiu, fără a afecta însă imobilele din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici