Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti. O fetiţă de şapte ani a fost găsită moartă în locuinţa unde s-a produs explozia

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică, la etajul al patrulea al unui bloc de locuinţe sociale din cartierul Războieni al municipiului Piteşti, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze, în urma deflagraţiei o femeie fiind rănită, iar locatarii imobilului fiind evacuaţi. O fetiţă de şapte ani a fost găsită moartă de către pompieri în locuinţa unde s-a produs explozia.

1103 afișări
Imaginea articolului Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti. O fetiţă de şapte ani a fost găsită moartă în locuinţa unde s-a produs explozia

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti. O femeie a fost rănită, locatarii evacuaţi (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit pompierilor, copila de şapte ani a fost găsită moartă în apartamentul în care a avut loc explozia, sub o mobilă.

"Este o fetiţă de şapte ani, decedată, găsită în apartament după stingerea focului. Era sub mobilier se pare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, lt. Mădălina Epure.

Potrivit sursei citate, la ora actuală a fost stins incendiul, iar acum nu mai este fum nu mai sunt flăcări. Se lucrează pentru decopertarea resturilor incendiului", a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Potrivit informaţiilor de la faţa locului, unchiului fetiţei i s-a făcut rău în momentul în care a aflat că aceasta afost găsită moartă, fiindu-i acordate îngrijiri medicale.

Explozia s-a produs, cel mai probabil, în timp ce femeia din garsoniera unde a avut loc deflagraţia încerca să umple baloane cu heliu folosind o instalaţie de gaze improvizată, posibil o butelie, arată primelor date ale pompierilor.

"Se pare că a manipulat baloane cu gaze această femeie de 53 de ani., au fost 12 persoane intoxicate cu fum, iar doi copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie, dar sunt în stare stabilă, în afara oricărui pericol. Tuturor li s-au aplicat măşti de oxigen pe faţă şi şi-au revenit. A fost o acumulare cu gaze în această garsionieră, vindea baloane cu heliu, a încercat să le umfle acasă, o ilegalitate şi s-a întâmplat deflagraţia, dar, repet, cauza nu o ştim cu precizie. O să începem cercetările în aest caz imediat ce pompierii vor încheia stingerea incendiului. Zona este izolată", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Focul s-a extins de la etajul patru la un apartament de la mansardă al blocului G 1, un imobil de locuinţe sociale care aparţine Primăriei Piteşti.

În zona unde a avut loc deflagraţia este mult fum, care îngreunează intervenţia pompierilor militari, iar reprezentanţii ISU Argeş spun că "incendiul este aproape de a fi lichidat".

"Se lucrează, este mult fum, este spumă poliuretanică, acesta întreţine focul şi provoacă mult fum, dar pot să vă confirm că incendiul este aproape de a fi lichidat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, lt Mădălina Epure.

Potrivit medicului Daniel Pascu, coordonator SMURD Piteşti, femeia are arsuri pe faţă şi pe membre, pe 45 la sută din suprafaţa corpului.

"Va fi transferată la Spitalul de Arşi din Bucureşti, este în sală de operaţii în acest moment, urmează apoi să fie transportată cu ambulanţă la această clinică de specialitate din Capitală", a declarat dr Daniel Păscu, coordonator SMURD Piteşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, locotenent Mădălina Epure, la ora transmiterii acestei ştiri pompierii încă lucrează pentru lichidarea incendiului, care a fost deja este localizat, la faţa locului echipele având şi două scări pentru intervenţie la înălţime.

La rândul său, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat că victima se numeşte Piluţa Vasile şi are arsuri de gradele unu şi doi pe 45 la sută din suprafaţa corpului.

"Victima este Piluţa Vasile, are arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului, de gradele unu şi doi. De asemenea, sunt mai multe persoane intoxicate cu fum, din care doi copii, care în prezent sunt la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, pentru tratament şi investigaţii medicale. O să iau legătura cu Primăria din Piteşti, iar celor care nu vor mai putea locui acolo li se vor găsi alte locuri de cazare", a declarat Cristian Soare, prefectul de Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici