Explozie urmată de incendiu la Petromidia. A fost activat planul roşu / Incendiul se manifestă la instalaţia de distilare a motorinei / Intervin pompieri din mai multe judeţe

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în judeţul Constanţa. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

6361 afișări

UPDATE 21:45 Incendiul de la Rafinăria Petromidia este lichidat

 Incendiul de la Rafinăria Petromidia a fost lichidat, anunţă miercuri seara ISU Constanţa.

Trei pompieri, dintre care doi militari, au fost răniţi în timpul intervenţiei, afirma Raed Arafat.

UPDATE Rompetrol Rafinare: Incendiul a avut loc în instalaţia de Hidrocracare Blândă

Compania Rompetrol Rafinare transmite că incendiul izbucnit miercuri după-amiază la rafinăria Petromidia a avut loc în instalaţia de Hidrocracare Blândă, la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice şi precizează că nu sunt victime.

„În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalaţia de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanţă specifice. Imediat, angajaţii instalaţiei au raportat incidentul către serviciul intern de situaţii de urgenţă şi către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autorităţile, conform procedurilor în vigoare. Nu există victime, toţi angajaţii instalaţiei, dar şi din celelalte secţii ale rafinăriei au fost evacuaţi”, transmite Rompetrol Rafinare.

UPDATE  Incendiul de la Rafinăria Petromidia Năvodari se manifestă la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost chemaţi pompieri din timpul liber, iar forţele vor fi suplimentate de la Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Bucureşti - Ilfov.

Potrivit ISU Constanţa, incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalaţia de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficienţă a misiunii de stingere, la nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Totodată, la nivelul judeţului Constanţa a fost crescută capacitatea operaţională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forţele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv două din judeţul Călăraşi, două din judeţul Ialomiţa, unul din judeţul Tulcea şi 4 de la ISU BIF.

O explozie urmată de incendiu a avut loc miercuri la Petromidia, în judeţul Constanţa. Fumul gros se vede de la depărtare, de pe plaja de la Năvodari.

Ştire iniţială

Muncitorii care lucrau la rafinăria Petromidia în momentul producerii exploziei urmate de incendiu au fost evacuaţi.

Fumul gros produs de incendiu se vede de pe plaja de la Năvodri.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului şi nici dacă sunt victime.

Acesta este al doilea incident în ultima lună produs la Petromidia, după ce, în a doua jumătate a lunii mai două persoane au căzut într-un bazin. Unul dintre cei doi angajaţi, un bărbat, a murit la scurt timp, iar femeia fusese dusă la spital şi a murit ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici