EXPLOZIILE DE LA SIGHETUL MARMAŢIEI: Răniţii sunt duşi zilnic în sala de operaţii pentru tratamente

Cele patru persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei internate la Spitalul Floreasca sunt duse zilnic în sala de operaţii pentru tratamente, eventuale intervenţii de transpant de piele urmând să fie stabilite în funcţie de evoluţia stării pacienţilor, a spus profesorul Ioan Lascăr.

380 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE DE LA SIGHETUL MARMAŢIEI: Răniţii sunt duşi zilnic în sala de operaţii pentru tratamente

EXPLOZIILE DE LA SIGHETUL MARMAŢIEI: Răniţii sunt duşi zilnic în sala de operaţii pentru tratamente (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de chirurgie plastică, reparatorie şi arsuri de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că pacienţii sunt în stare staţionară, evoluţia fiind favorabilă.

"Pacientul în starea cea mai gravă este staţionar, uşor spre favorabil am putea spune, dar nu au fost depăşite momentele critice", a spus profesorul Ioan Lascăr.

El a precizat că trei pacienţi sunt în secţia de Terapie Intensivă şi că încă nu se iau în calcul posibile intervenţii chirurgicale de transplant de piele.

"Aşteptăm încă vindecarea rănilor la căile respiratorii superioare, ei sunt duşi zilnic în sală pentru diverse tratamente, dar încă nu luăm în calcul eventuale intervenţii de transplant de piele, acestea urmând să fie stabilite în funcţie de evoluţia stării pacienţilor, probabil spre sfârşitul săptămânii", a mai spus Ioan Lascăr.

Cei doi poliţişti şi patronul firmei de gaze internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală după explozia de la Sighetu Marmaţiei au fost operaţi luni. Unul dintre poliţişti este în continuare în stare foarte gravă, având arsuri pe mai mult de 70 la sută din suprafaţa corpului.

Starea uneia din cele şapte tinere rănite în prima explozie de la Sighetu Marmaţiei este bună, ea fiind transferată marţi în salon.

Alte două persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei sunt operate, miercuri dimineaţă, la Spitalul de Arşi din Capitală, în urmă cu o zi fiind supuşi unor intervenţii chirurgicale alţi doi răniţi, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Călin Ciontu.

În urmă cu o zi au fost operaţi unul dintre cei cinci bărbaţi aduşi după cea de-a doua explozie de la Sighetu Marmaţiei şi o tânără care a suferit arsuri în prima explozie. Una dintre cele două persoane este la secţia de Terapie Intensivă, iar cealaltă a fost dusă în secţia de Arsuri.

Prognosticul este în contiuare rezervat în cazul reprezentantului firmei de gaze care a suferit arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului, acesta fiind intubat şi ventilat mecanic.

Trei pacienţi sunt în Clinica de Terapie Intensivă, iar ceilalţi opt sunt în secţii.

"În Clinica de Terapie Intensivă sunt internaţi angajatul de la societatea de gaze care este în stare foarte gravă şi două femei, una dintre ele fiind operată. Ceilalţi opt pacienţi sunt internaţi în diverse secţii, unul fiind operat marţi, alţi doi fiind propuşi pentru diverse intervenţii", a declarat pentru MEDIAFAX, medicul Călin Ciontu.

Cincisprezece persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei au fost aduse la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici