Expo 2010: 10.000 de vizitatori în prima zi a deschiderii Pavilionului României - VIDEO

Pavilionul României la Expo 2010, Greenopolis, a fost vizitat de aproximativ 10.000 de persoane, în prima zi a deschiderii oficiale a expoziţiei mondiale de la Shanghai, conform unui comunicat transmis, duminică, de MAE.

33 afișări
Imaginea articolului Expo 2010: 10.000 de vizitatori în prima zi a deschiderii Pavilionului României - VIDEO

Expo 2010: 10.000 de vizitatori în prima zi a deschiderii Pavilionului României (Imagine: Miruna Badea/Mediafax Foto)

Acestea au vizitat muzeul şi au urmărit programul cultural susţinut de ansamblul folcloric Crişana şi fanfara Shavale.

De asemenea, aproximativ 100 de persoane au luat masa la restaurantul românesc, deschis în cadrul pavilionului.

"Pavilionul României a început să funcţioneze în regim de normalitate", a declarat comisarul expoziţiei, Ferdinand Nagy, conform comunicatului MAE.

El a anunţat că Ministerul Afacerilor Externe a încheiat pentru Expo 2010 un parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pe baza căruia va fi organizată o săptămână a CCIR la Pavilionul României. De asemenea, mai multe Camere de Comerţ judeţene vor organiza evenimente în cadrul Pavilionului. Scopul acestui parteneriat este de a sprijini promovarea companiilor româneşti şi de a susţine contactele între mediul de afaceri din România şi cel din China.

Video Stirileprotv.ro

România participă, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010, la Expoziţia Mondială organizată la Shanghai, sub genericul "Un oraş mai bun, o viaţă mai bună".

Pavilionul naţional al României, o construcţie în formă de măr, cuprinde săli de expoziţie, ecrane multimedia, o sală de conferinţe, o scenă care va găzdui spectacole live şi un restaurant cu specific românesc.

Expoziţia Mondială Shanghai 2010 se va desfăşura pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2010.

Organizatorii EXPO 2010 se aşteaptă la participarea unui număr de peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi a unui număr de circa 70 milioane de vizitatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici