Extinderea vaccinării anti-COVID-19 în România. Centre de vaccinare, la locul de muncă. Operatorii economici vor putea adresa solicitări DSP-urilor

Operatorii economici vor putea organiza centre de vaccinare,unde angajaţii se vor imuniza fără programare. Listele cu doritori vor fi trimise Direcţiei de Sănătate Publică care vor livra dozele de vaccin.

128 afișări
Imaginea articolului Extinderea vaccinării anti-COVID-19 în România. Centre de vaccinare, la locul de muncă. Operatorii economici vor putea adresa solicitări DSP-urilor

Extinderea vaccinării anti-COVID-19 în România. Centre de vaccinare, la locul de muncă. Operatorii economici vor putea adresa solicitări DSP-urilor

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat marţi că operatorii economici vor putea să-şi organzeze propriile centre de vaccinare. Pentru vaccinare nu se va folosi platforma de programare, iar echipele medicale vor fi asigurate de DSP sau de angajator. În cadrul campaniei vor fi folosite doze AstraZeneca.

„Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spaţiu adecvat. Vaccinarea angajaţilor se va realiza fără programare în platformă. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile. Lista se trimite către Direcţia de Sănătate Publică, pe baza datelor primite aceasta realizează planificarea efectivă a vaccinării. Operatorii care deţin personal propriu îşi vor organiza vaccinarea cu ajutorul acestui personal la sediile proprii. Pentru operatorii care nu au personal sanitar se vor constitui echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix cu AstraZeneca. Dacă operatorii economici au personal medical, dar nu suficient, va fi completat cu personal, la fel. Şi solicitările vor merge către Direcţia de Sănătate Publică”, a explicat Andrei Baciu.

În cazul operatorilor economici care au sub 100 de angajati, aceştia vor întocmi liste cu angajaţii care vor să se vaccineze. Listele vor ajunge la DSP-urile judeţene şi persoanele vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici