Fals „instalator”, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost prins de poliţişti. Câte case a jefuit bărbatul

  • Un gorjean condamnat la 7 ani de închisoare pentru furturi a fost prins în Sibiu
  • Acesta se prezenta drept „instalator”
  • A reuşit să fure bani din 13 case
788 afișări
Imaginea articolului Fals „instalator”, condamnat la 7 ani de închisoare, a fost prins de poliţişti. Câte case a jefuit bărbatul

Sursa FOTO: Profimedia

Conform Poliţiei Sibiu, în perioada ianuarie – iunie s-au înregistrat 13 plângeri în judeţ, prin care se reclama că un bărbat necunoscut, sub pretextul că lucrează ca instalator, a intrat în locuinţe din oraşul Sibiu şi a furat bani.

Poliţiştii au stabilit că faptele au fost comise de aceeaşi persoană şi au deschis un dosar de cercetare penală pentru furt.

Luni, poliţiştii l-au prins pe presupusul autor, în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Gorj.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul îşi alegea victimele vizând persoanele în vârstă şi care locuiesc la bloc, pe care le urmărea pe stradă, iar după ce acestea intrau în locuinţă, le aborda sub pretextul că este instalator sau angajat al reţelelor de cablu, spunându-le că vecinii fie au fost inundaţi, fie au nevoie de înlocuirea unor echipamente electronice. Cu intenţia de a observa locul de păstrare a banilor, bărbatul le cerea victimelor sume mici de bani, necesare cumpărării de piese pentru reparaţii, după care le distrăgea atenţia şi le fura banii din locuinţă. În unele cazuri, bărbatul purta mască şi mănuşi sanitare.

Prin cele 13 fapte comise în municipiul Sibiu, gorjeanul ar fi creat un prejudiciu în valoare de 40.000 de lei.

Poliţiştii sibieni au constatat că bărbatul este urmărit la nivel naţional din 3 iunie a.c., când Judecătoria Câmpulung a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare pentru mai multe furturi.

Gorjeanul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici