Falsul călugăr "Mărgică", sancţionat de trei ori în cele şase zile de pelerinaj de la Patriarhie. Poliţie: Cerea bani de la enoriaşi, împărţea manifeste anti Arsenie Boca

Un bărbat care se pretindea a fi călugăr, cunoscut sub porecla de "Mărgică" şi pentru faptul că vinde icoane cu Maica Domnului la orice pelerinaj, a fost sancţionat de trei ori în cele şase zile de pelerinaj la Patriarhie, potrivit Poliţiei Locale Bucureşti.

1265 afișări
Imaginea articolului Falsul călugăr "Mărgică", sancţionat de trei ori în cele şase zile de pelerinaj de la Patriarhie. Poliţie: Cerea bani de la enoriaşi, împărţea manifeste anti Arsenie Boca

Falsul călugăr "Mărgică", sancţionat de trei ori în cele şase zile de pelerinaj de la Patriarhie. Poliţie: Cerea bani de la enoriaşi, împărţea manifeste anti Arsenie Boca

"Prima dată, «Mărgică» a fost găsit de agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi de cei ai Patrulei Călare tocmai când îşi propovăduia marfa în mijlocul târgului cu obiecte de cult, aflat în Parcul Unirii. Ca la bâlci, falsul preot striga că are icoane la reducere. Doar că marfa nu era a sa, ci a unui comerciant care, cu încredere, îl lăsase pe «monahul de la Constanţa» să-i păzească standul. Aşa că «Mărgică» se apucase să-i vândă marfa la preţ redus. Când a fost reperat, «Mărgică» a uitat şi să-i dea banii câştigaţi până atunci proprietarului uimit că respectivul călugăr nu avea nicio treabă cu viaţa de «obşte mănăstirească»", potrivit unui comunicat al Poliţiei Locale Bucureşti, remis joi MEDIAFAX.

Bărbatul nu a putut să justifice de ce era îmbărcat în rasă şi sutană şi nici de ce se apucase de ilicit.

"A doua oară, falsul călugăr a fost prins când, la rândul pelerinilor, împărţea, pe bani, manifeste anti Arsenie Boca. În paralel, Sorin P. îşi desfăşura şi principala sa activitate: cerea bani enoriaşilor, de milă. Straiele bisericeşti şi mina de cuvios i-au făcut pe mulţi credincioşi să-i dea bani de pomană. Apelarea la mila publicului, mai ales că a fost făcută în port preoţesc - pe care nu avea niciun drept să îl poarte - a fost sancţionată cu avertisment, după ce agenţii locali l-au scos pe bărbat din zona pelerinilor", potrivit documentului citat.

Iar chiar de hramul Sfântului Dimitrie, “Mărgică” a hotărât să ţină un fel de slujbă paralelă, dar a fugit la vederea agenţilor locali din cadrul Serviciului Intervenţii. Ulterior, a fost prins şi sancţionat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice .

"Conform mănăstirii din judeţul Constanţa, unde «Mărgică» susţinea că a fost călugărit, impostorul a fost dat afară de aproape un an. Mai mult, Sorin P. este acuzat de monahii de la Constanţa de vagabondaj şi de activităţi ilicite", mai arată Poliţia Locală a Capitalei.

La evenimentele de la Patriarhie desfăşurate cu ocazia Sf. Dimitrie, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au mai depistat încă două persoane care – neavând nicio legătură cu Biserica Ortodoxă Română – purtau sau aveau asupra lor haine sau obiecte de cult pe care le foloseau în scopul de a face profit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici