Familia unui copil aflat în moarte cerebrală oferă şansă la viaţă pentru trei persoane

Familia unui copil aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor a acceptat donarea de organe şi a oferit noi şanse la viaţă pentru trei persoane, între care un copil de 12 ani.

523 afișări
Imaginea articolului Familia unui copil aflat în moarte cerebrală oferă şansă la viaţă pentru trei persoane

Familia unui copil aflat în moarte cerebrală oferă şansă la viaţă pentru trei persoane

Maratonul pentru viaţă a început la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, marţi, 6 iunie, când familia unui pacient minor, aflat în moarte cerebrală, a decis să ofere o nouă şansă la viaţă unor pacienţi a căror unică speranţă era un transplant. Familia a fost de acord cu prelevarea şi donarea de organe.

Echipa de ATI şi coordonare a spitalului, compusă din dr. Ştefan Pataki – KDP (medic responsabil cu diagnosticul morţii cerebrale şi menţinerea donatorului în condiţii fiziologice), as. Petru Cotrău – coordonator transplant, dr. Yvonne Pop, dr. Ştefania Sije, dr. Elena Mitrasca, as. Emese Szabo, as. Viviana Hodosan, as. Nela Bulzan, as. Otto Gergely, împreună cu echipele chirurgicale de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni şi ale Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca au realizat cu succes una dintre etapele activităţii de transplant, transmite, luni, Spitalul din Bihor, într-un comunicat de presă.

„Datorită profesionalismului şi efortului echipelor medicale implicate, un copil de 12 ani a primit o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic. Intervenţia salvatoare a fost realizată în cadrul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, de către o echipă mixtă de chirurgi şi anestezişti din cadrul Institutului Clinic Fundeni şi din cadrul clinicii de chirurgie a Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. De asemenea, alţi 2 pacienţi au fost salvaţi prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal”, arată reprezentanţii SCJU Bihor.

„Înger donator, mulţumim din suflet părinţilor care în cea mai neagra zi a vieţii lor, ziua în care copilul lor a murit, au avut puterea de a se gândi sa salveze viaţa altor copilaşi din România”, transmite dr. Carmen Pantiş, coordonator program de prelevare de organe şi ţesuturi în vederea transplantului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici