Fără taxe suplimentare de Roaming în ţările Uniunii Europene şi după 2022. Dan Nica: „Susţin decizia Comisiei Europene”

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, afirmă că prelungirea cu zece ani a Regulamentului european privind roamingul va permite românilor care călătoresc şi muncesc în UE să plătească preţuri româneşti pentru apelurile în roaming, trimiterea de SMS şi utilizarea datelor de Internet.

90 afișări
Imaginea articolului Fără taxe suplimentare de Roaming în ţările Uniunii Europene şi după 2022. Dan Nica: „Susţin decizia Comisiei Europene”

Roaming ca acasă pentru încă zece ani

„Susţin decizia Comisiei Europene de a prelungi Regulamentul, ale cărui prevederi avantajoase în materie de roaming ar fi expirat la 30 iunie 2022. Încetarea taxării în roaming, în 2017, este una din marile realizări ale UE şi trebuie să continuăm această poveste de succes, care elimină barierele în calea comunicării şi mobilităţii”, transmite Dan Nica.

Social-democraţii arată că, în calitate de coordonator al eurodeputaţilor grupului S&D din Comisia pentru Industrie, Energie, Inovare şi Cercetare a Parlamentului European, Dan Nica a fost unul din promotorii prelungirii avantajelor pentru cetăţenii europeni ce beneficiază de roaming.

„Noua propunere de regulament reduce şi mai mult preţurile, fapt ce ne pregăteşte pentru momentul post-pandemie, în care cetăţenii vor reîncepe să călătorească şi să lucreze în străinătate. Accesul consumatorilor europeni la infrastructura de bandă largă fără fir, de înaltă performanţă şi la preţuri accesibile, în întreaga UE, este o necesitate”, precizează Dan Nica.

Europarlamentarul PSD a menţionat că numărul de apeluri telefonice efectuate în roaming s-a triplat după 2017, în UE, iar volumul datelor utilizate în străinătate a crescut de 12 ori după eliminarea taxelor suplimentare.

Fără taxe suplimentare de Roaming în ţările Uniunii Europene şi după 2022. Comisia Europeană a anunţat în februarie că va propune prelungirea acestui sistem pentru încă 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici