Fată de 12 ani violată de asistentul maternal. Soţia acestuia a încercat să se sinucidă

O fată de 12 ani, din localitatea Giurcani, judeţul Vaslui, ar fi fost violată de asistentul maternal. Autorităţile au aflat despre acest caz de la o femeie care a vrut să se sinucidă şi care i-a povestit medicului de pe ambulanţă că soţul ei a abuzat-o pe una dintre copilele pe care le au în grijă.

178 afișări
Imaginea articolului Fată de 12 ani violată de asistentul maternal. Soţia acestuia a încercat să se sinucidă

Fată de 12 ani violată de asistentul maternal. Soţia acestuia a încercat să se sinucidă

Femeia de 44 de ani, din localitatea vasluiană Giurcani, care a vrut să îşi pună capăt zilelor, le-a spus medicilor că a recurs la acest gest de supărare, pentru că soţul ei, împreună cu care îngrijeşte două fetiţe luate în plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soţul ei a abuzat-o aseară şi de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunţat poliţia şi colegii din dispecerat şi o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care rămăsese acasă, cea care ar fi fost abuzată, la spital, pentru investigaţii", a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

Cea de-a doua fată a venit direct la spitalul din Bârlad, cu soţul femeii, în urma ambulanţei.

Poliţia, sesizată de medicul de la ambulanţă, a trimis un echipaj la spital, care l-a ridicat pe bărbat şi l-a dus la audieri.

„Am fost sesizaţi de un medic de la Ambulanţă despre faptul că o fată de 12 ani a fost abuzată de un bărbat care o avea în asistenţă maternală. Se fac cercetări într-un dosar de viol", a spus Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Bărbatul este acum audiat de poliţişti.

A fost alertată şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, iar poliţiştii au cerut un psiholog care să participe la audierea minorei.

„Cei doi soţi erau asistenţi maternali din 2006, doamna avea fetiţa de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetiţa cea mai mică. Acest caz nu este similar cu altele, este o evoluţie spontană, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistenţilor maternali nu există antecedente care să atragă suspiciuni de acest gen", a declarat Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cele două fete au fost mutate într-un centru specializat şi vor primi consiliere psihologică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici