Fata de 13 ani, dată dispărută de familie, a fost găsită. Adolescenta refuză să se întoarcă acasă

Adolescenta de 13 ani din comuna Voineasa, judeţul Olt, dată dispărută de familie, a fost găsită în noaptea de dumincă spre luni. Fata a fost preluată de Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt, care verifică dacă minora a fost abuzată de părinţi.

2105 afișări
Imaginea articolului Fata de 13 ani, dată dispărută de familie, a fost găsită. Adolescenta refuză să se întoarcă acasă

Fata de 13 ani, dată dispărută de familie, a fost găsită. Adolescenta refuză să se întoarcă acasă

Potrivit Poliţiei Olt, adolescenta a fost găsită în noaptea de duminică spre luni în casa bunicilor din aceeaşi comună. Pentru că fata a refuzat să se întoarcă acasă, poliţiştii au solicitat ajutorul specialiştilor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt.

Reprezentanţii DGASPC Olt au declarat, pentru MEDIAFAX, că adolescenta a fost internată în regim de urgenţă, urmând ca specialiştii Direcţiei să facă o anchetă pentru a stabili dacă fata, în vârstă de 13 ani, a fost victima violenţei în familie.

„În această dimineaţă (luni dimineaţa-n.r.), după micul dejun, a intrat cu psihologul centrului într-o discuţie. În paralel, asistentul social a început evaluarea din punct de vedere a situaţiei sociale şi relaţionale în familie. A fost adusă la miezul nopţii. Prioritară a fost asigurarea liniştii şi odihnei copilului pentru că era foarte obosită când a venit. Nu a fost luată la întrebări azi-noapte. (...) Opinăm spre o violenţă domestică, spre un abuz fizic şi emoţional asupra copilului şi probabil şi neînţelegeri în familie, dar vom stabili cu exactitate după finalizarea anchetei. Noi asigurăm toate condiţiile şi copilul va rămâne cu măsură de protecţie dacă, în urma evaluării complexe, la nivelul familiei prezintă un risc reîntoarcerea copilului”, a declarat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.

Potrivit acesteia, fata va rămâne în următoarele cinci zile în grija specialiştilor DGASPC Olt, iar în funcţie de rezultatele anchetei se va decide dacă se va întoarce în familie sau la alte rude.

Fata a fost căutată, duminică, de zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri şi echipe ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, dar şi de localnici din comună, după ce familia adolescentei a anunţat că aceasta a plecat de acasă şi nu s-a mai întors.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici