Faur Isaia, cel care l-a atacat în 2000 pe Constantinescu cu cerneală, a rupt cordonul de SPP-işti ca să ajungă la Iohannis

Timişoreanul care l-a atacat, în urmă cu 16 ani, pe Emil Constantinescu, Faur Isaia, a rupt cordonul de SPP-işti şi a vrut să ajungă marţi, la preşedintele României, Klaus Iohannis, care se află în Sibiu într-o vizită oficială alături de preşedintele Germaniei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2866 afișări
Imaginea articolului Faur Isaia, cel care l-a atacat în 2000 pe Constantinescu cu cerneală, a rupt cordonul de SPP-işti ca să ajungă la Iohannis

Timişoreanul care l-a atacat în 2000 pe Constantinescu cu cerneală, cu o petiţie la Iohannis (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că Faur Isaia a vrut să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i înmâna o petiţie, trecând de cordonul de SPP-işti format în faţa Primăriei Sibiu, sărind, din mulţime, cu un plic în mână, spre şeful statului.

Aceleaşi surse au declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul este Faur Isaia, cel care, în 2000, l-a stropit cu cerneală pe preşedintele statului de atunci, Emil Constantinescu. Isaia nu avea acte la el, fiind luat de forţele de ordine şi dus într-o secţie de poliţie din Sibiu pentru legitimare.

În timp ce era înconjurat de SPP-işti, Faur Isaia încerca să se apropie de preşedinte, iar pentru a detensiona situaţia, Klaus Iohannis s-a îndreptat spre el şi i-a spus că se va ocupa de problema lui mai târziu.

Imediat după ce a fost luat Isaia, preşedintele a salutat oamenii adunaţi în faţa Primăriei Sibiu, care l-au aplaudat şi a spus, zâmbind: „De mult nu am mai fost aici”.

Incidentul s-a petrecut înainte de sosirea la Primărie a şefului de stat german, Joachim Gauck.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici