Federaţia "Alma Mater" îşi exprimă solidaritatea cu salariaţii din Finanţe

Federaţia "Alma Mater" îşi exprimă solidaritatea cu salariaţii din Finanţe şi consideră că nemulţumirile acestora sunt îndreptăţite, acestea reprezentând doar o parte a nemulţumirilor bugetarilor.

36 afișări
Imaginea articolului Federaţia "Alma Mater" îşi exprimă solidaritatea cu salariaţii din Finanţe

Federaţia "Alma Mater" îşi exprimă solidaritatea cu salariaţii din Finanţe (Imagine: Mediafax Foto)

"Federaţia noastră avertizează factorii politici că în scurt timp protestele se pot amplifica şi că în universităţile de stat ale ţării, afiliate la Alma Mater, pot avea loc acţiuni similare celor de la Ministerul de Finanţe", susţine federaţia, într-un comunicat remis, miercuri seară.

Anterior, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat, într-un comunicat, că este solidară cu angajaţii Ministerului de Finanţe şi a atas atenţia Guvernului că trebuie să se aştepte la astfel de mişcări de protest spontane.

FSLI a susţinut că are deja semnale clare, din partea cadrelor didactice că se pregătesc de proteste, din cauza situaţiei dezastruoase în care s-a ajuns.

În jurul orei 21.10, preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a venit la Ministerul Finanţe, pentru a transmite un mesaj de solidaritate din partea cadrelor didactice cu acţiunea funcţionarilor publici, el lansând un mesaj la unitate şi spunând că resemnarea nu este o variantă.

Şi liderul sindical Florin Vîlnei a venit la Ministerul de Finanţe pentru a transmite din partea poliţiştilor pe care-i reprezintă un mesaj de solidaritate cu acţiunea funcţionarilor publici.

În instituţie se afla deja liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, care a sosit în jurul orei 19.00.

Liderul sindical a avut mai multe runde de discuţii în biroul ministrului Ialomiţianu, fără rezultate însă.

"Înăuntru, ministrul spune că nu vrea să acorde aceste stimulente, chiar dacă stă în pixul lui. (...) Noi vă sprijinim. Ministrul nu vrea să semneze, mi-a spus că se dau stimulente clientelar", a anunţat Marica.

Puţin înainte de ora 21.00, Gheorghe Ialomiţianu a ieşit din birou anunţând că nu va acorda stimulente decât în funcţie de performanţe în activitate şi că nu va demisiona, fiind însă obligat să se întoarcă în birou din cauza protestatarilor care au început să-l huiduie, lovind apoi în uşa cabinetului.

Abia după o oră, el a reuşit să plece din Ministerul de Finanţe, sub escortă.

După plecarea ministrului de Finanţe, Vasile Marica le-a promis protestarilor că va rămâne alături de ei şi că nu va pleca din instituţie dacă şi ei vor decide să rămână şi să continue acţiunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici