Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie amână greva generală

Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a hotărât amânarea declanşării grevei generale, programată pentru joi.

34 afișări
Imaginea articolului Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie amână greva generală

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie amână greva generală (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit FNSA, motivul acestei amânări îl constituie "disponibilitatea ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, de a participa joi, 23 octombrie, la negocieri pentru soluţionarea revendicărilor FNSA”.

“De asemenea, FNSA aşteaptă decizia Curţii Constituţionale cu privire la legea de majorare a salariilor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar precum şi atitudinea Preşedintelui României privind promulgarea acestei legi”, a mai precizat FNSA.

Sindicaliştii membri ai FNSA speră ca, în virtutea principiului separaţiei puterilor în stat, “cele două instituţii să respecte decizia politică de majorare a salariilor bugetarilor, luată de către partidele politice parlamentare prin votarea acestei legi, chiar dacă este abia un început”.

Joia trecută, funcţionarii din întreaga ţară au participat la o grevă de avertisment, iar membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici la un miting în faţa Guvernului, cerând salarii mai mari cu 50 la sută şi asigurarea protecţiei juridice pentru cei din instituţii de control.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici