Federaţia Sindicatelor din ANP cere Ministerului Justiţiei să facă verificări la Poarta Albă. Un gardian, agresat de deţinuţi

Federaţia Sindicatelor din ANP susţine că un gardian care avea în grijă peste 300 de deţinuţi, la Poarta Albă, a fost agresat de deţinuţi. Sindicatul susţine că acesta a fost presat de conducere să reia serviciul pe secţia de deţinere şi cere Ministerului Justiţiei să facă anchetă.

603 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sindicatelor din ANP cere Ministerului Justiţiei să facă verificări la Poarta Albă. Un gardian, agresat de deţinuţi

Federaţia Sindicatelor din ANP cere Ministerului Justiţiei să facă verificări la Poarta Albă. Un gardian, agresat de deţinuţi

"Ieri, 28 noiembrie 2017 - în jurul orei 09.30, agentul de penitenciare Viorel Băcanu, unic supraveghetor pe secţia E5 din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, a fost agresat de către deţinuţii pe care a încercat să-i oprească dintr-o încăierare extrem de violentă. Acesta a suferit o serie de vătămări corporale, urmând ca în această dimineaţă să fie prezentat la Serviciul de Medicină Legală Constanţa pentru a se stabili cu exactitate de câte zile de îngrijiri medicale are nevoie", transmite Federaţia.

Sindicatul susţine că deţinuţii implicaţi în agresiune au fost identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere, "actele de violenţă fiind favorizate de faptul că aceştia circulă liber în interiorul secţiei de deţinere".

"Cei peste 3 - 400 de deţinuti, plasaţi, de regulă, în custodia agentului Viorel Băcanu sunt încadraţi la regimul semi-deschis, iar acesta a avertizat conducerea penitenciarului în legătură cu evidenta situaţie de inferioritate şi cu precaritatea mijloacelor de siguranţă", precizează FSANP.

Potrivit sursei citate, din verificări reiese că "agentul a fost atacat prin surprindere cu un obiect contondent".

"Incidentul survine după ce, agentul de penitenciare Viorel Băcanu a fost forţat să accepte reluarea serviciului pe secţia de deţinere, singur cu acesti 3 - 400 de deţinuţi (numărul a scăzut către 330 de la peste 400, urmare a gratierii mascate) şi în condiţii de risc pentru viaţa şi sănătatea personală, după mai multe "şedinţe" în care a fost ameninţat făţiş de către conducerea unităţii. Iată că, din păcate, temerile acestuia s-au adeverit şi doar providenţa şi experienţa face ca acesta să scape, doar cu vătămări corporale", susţine Sindicatul.

În acest context, Federaţia solicită o anchetă din partea Ministerului Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici