Premierul britanic Theresa May efectuează o vizită oficială în Orientul Mijlociu

Premierul britanic Theresa May a început, miercuri, o vizită oficială de trei zile în Orientul Mijlociu, în tentativa de a consolida legăturile cu partenerii comerciali, pe fondul Brexit, şi pentru a sprijini reformele economice din Arabia Saudită şi Iordania, relatează site-ul agenţiei Reuters.

157 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Theresa May efectuează o vizită oficială în Orientul Mijlociu

Premierul britanic Theresa May efectuează o vizită oficială în Orientul Mijlociu

Potrivit unui comunicat al guvernului de la Londra, Theresa May se va întâlni cu regele Salman al Arabiei Saudite şi cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, iar printre subiectele de discuţie se regăsesc criza din Yemen şi disputa din Qatar. Joi, în Iordania, premierul britanic se va întâlni cu regele Abdullah şi cu premierul Hanu Mulki.

"Este evident în interesul securităţii britanice să sprijine Iordania şi Arabia Saudită în abordarea provocărilor regionale, pentru a crea o regiune mai stabilă şi pentru ca aceste state să realizeze programele ambiţioase de reformă cu scopul asigurării propriei stabilităţi. Siguranţa, stabilitatea şi sustenabilitatea economică a Iordaniei sunt esenţiale pentru un viitor paşnic în Orientul Mijlociu şi sunt în interesele naţionale reciproce. Această vizită demonstrează că, în timp ce Marea Britanie părăseşte UE, suntem hotărâţi să ne creăm un viitor îndrăzneţ în lume. Trebuie să analizăm provocările cu care noi şi generaţiile viitoare ne vom confrunta şi să construim parteneriate mai puternice cu ţările care vor fi vitale pentru securitatea noastră", a precizat purtătorul de cuvânt al Theresei May.

În prima vizită, Theresa May va aborda criza umanitară din Yemen, în condiţiile în care Arabia Saudită a fost acuzată că a generat condiţiile vitrege pentru populaţia yemenită. Potrivit ONU, o coaliţie condusă de către saudiţi a bombardat spitale şi şcoli, în demersurile pentru anihilarea rebelilor Houthi susţinuţi de Iran.

Marţi, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a găzduit oficiali din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Oman şi Statele Unite pentru a discuta despre ajutorul umanitar din Yemen, unde agenţiile de ajutorare denunţă o blocadă în porturi. Aproximativ şapte milioane de persoane din Yemen se confruntă cu foamete, iar războiul a ucis peste 10.000 de oameni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici