Femeia care şi-a muşcat bebeluşul de două luni, găsită şi audiată de Poliţie. Copilul a fost dat în plasament

Poliţiştii vasluieni au reuşit să o găsească şi să o audieze pe femeia care şi-a muşcat copilul în vârstă de aproape două luni în timp ce era internată cu el în spital, după ce femeia dispăruse imediat după incident, ea declarând anchetatorilor că a recurs la acel gest pe fondul unei crize de nervi.

192 afișări
Imaginea articolului Femeia care şi-a muşcat bebeluşul de două luni, găsită şi audiată de Poliţie. Copilul a fost dat în plasament

Femeia care şi-a muşcat bebeluşul de două luni, găsită şi audiată de Poliţie. Copilul a fost dat în plasament (Imagine: Diana Iurkievicz/Mediafax foto)

Tânăra de 22 de ani din Vaslui, care în urmă cu o săptămână şi-a muşcat copilul de faţă şi de o mâină, nu a putut să explice poliţiştilor care au fost motivele exacte care au determinat-o să recurgă la un asemenea gest.

În aceste condiţii, organele de anchetă, care o cercetează pe femeie pentru tratamente aplicate minorului şi loviri sau alte violenţe, vor solicita o expertiză psihiatrică pentru a vedea dacă femeia a avut discernământ atunci când şi-a muşcat fetiţa.

"Femeia a fost adusă la Poliţie de către tatăl nelegitim al copilului, cei doi nelocuind împreună. În urma audierilor în dosarul întocmit pe numele ei, tânăra recunoaşte că şi-a agresat fiica, susţinând că a avut o criză de nervi în momentul respectiv, însă fără a-şi explica şi cauza. În aceste condiţii, femeia va fi expertizată psihiatric pentru a vedea dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

În ceea ce o priveşte pe fetiţă, aceasta a fost externată din spital după ce a fost tratată de afecţiunile căilor respiratorii cu care fusese internată împreună cu mama ei.

Preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, bebeluşul a fost dat în plasament familial unui asistent maternal profesionist.

O fetiţă în vârstă de o lună şi jumătate a fost muşcată de faţă şi de una dintre mâini de către mama sa, în timp ce afla internată în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu afecţiuni ale aparatului respirator. Cele care au sesizat incidentul au fost asistentele medicale de pe secţie, după ce au auzit ţipetele de durere ale copilului.

Cadrele medicale au luat-o pe tânără de lângă fiica ei şi au direcţionat-o către secţia de psihiatrie a spitalului vasluian.

După tratamentul administrat de medicii specialişti, femeia a plecat din spital, însă fără a se reîntoarce la domiciliul ei din municipiul Vaslui.

În aceste condiţii, poliţiştii au început să o caute pe tânără pentru a-i fi luate declaraţii cu privire la actele de violenţă comise asupra propriului copil, fiind găsită, în cele din urmă, cu ajutorul tatălui nelegitim al bebeluşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici