Femeia de 240 de kilograme şi fiica ei sunt bine, mama va fi reevaluată luni

Starea femeii de 240 de kilograme care a născut prin cezariană o fetiţă este bună, dar rămâne la Terapie Intensivă cel puţin până luni, când va fi supusă unei reevaluări, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu.

17 afișări
Imaginea articolului Femeia de 240 de kilograme şi fiica ei sunt bine, mama va fi reevaluată luni

Femeia de 240 de kilograme şi fiica ei sunt bine, mama va fi reevaluată luni (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Medicii au hotărât ca femeia să mai stea în Terapie Intensivă, întrucât recuperarea în acest caz este mult mai lentă faţă de o cezariană normală. Ea nu poate fi mobilizată şi încă nici nu s-a pus problema să-şi alăpteze fetiţa", a spus medicul Bogdan Popescu.

Din cauza obezităţii mamei, micuţa a avut unele mici suferinţe, dar a primit oxigen şi a fost ţinută în incubator, astfel că în prezent este în Secţia de neonatologie.

"Acum bebeluşul stă în pătuţ şi nu mai are nevoie de susţinere respiratorie", a precizat Bogdan Popescu.

În legătură cu riscurile la care este încă expusă mama, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a spus că momentul critic nu a trecut.

"Sutura se va vindeca cu certitudine mult mai greu. Stratul gras are aproximativ 20 de centimetri. Oricând în zona acestei operaţii poate apărea o infecţie, chiar dacă preventiv femeia primeşte antibiotic. Pe lângă riscul unei infecţii, mai există şi cel legat de tromboze venoase, dar şi de complicaţii respiratorii", a mai spus Bogdan Popescu.

Femeia de 240 de kilograme a născut o fetiţă, joi dimineaţă, prin cezariană, medicii optând pentru această variantă deoarece ritmul cardiac al fătului scăzuse.

Gravida a fost adusă în 17 februarie de la Craiova la unitatea sanitară din Capitală, întrucât masa din sala de operaţii de la spitalul craiovean nu poate susţine mai mult de 170 de kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici