Femeia obeză care a născut o fetiţă în februarie a murit în urma unui stop cardiac

Femeia de 240 de kilograme, care în luna februarie a născut o fetiţă, a murit, duminică dimineaţă, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, ea fiind adusă în stop cardio-respirator de la unitatea medicală din Slatina.

384 afișări
Imaginea articolului Femeia obeză care a născut o fetiţă în februarie a murit în urma unui stop cardiac

Femeia obeză care a născut o fetiţă în februarie a murit în urma unui stop cardiac (Imagine: Captură video)

Victoria Lăcătuşu (24 ani), din comuna Drăghiceni (Olt), cea care cântărea 240 de kilograme şi care în luna februarie a născut o fetiţă, a fost adusă în stare gravă, duminică, în jurul orei 5.30, de la Spitalul din Slatina.

"A fost adusă în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea ei timp de 30 de minute, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX managerul SJU Craiova Florin Petrescu.

Conform sursei citate, tânăra a fost internată iniţial în secţia de Boli Infecţioase a SJU Slatina, diagnosticul la internare fiind de sindrom febril. "În condiţiile în care ea suferea de o obezitate morbidă puteau apare foarte multe complicaţii care să ducă la decesul pacientei. I se va face necropsia pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la decesul pacientei", a explicat managerul SJU Slatina.

În ultima lună a sarcinii, în luna februarie, Victoria Lăcătuşu, care cântărea 240 de kilograme, a fost transferată de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova la Spitalul Universitar Bucureşti, întrucât nu există masă de operaţie la spitalul din Craiova care să susţină greutatea tinerei.

La o zi după ce a fost transferată la Spitalul din Bucureşti, tânăra a născut, prin cezariană, o fetiţă de 2,9 kilograme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici