Femeie din Bacău, prinsă când îşi abandona în tufişuri fetiţa în vârstă de un an

O femeie din Bacău a fost prinsă de un trecător, miercuri seară, când îşi abandona fetiţa în vârstă de un an în nişte tufişuri din zona gării, iar în acest caz au fost sesizate Poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, copilul şi mama, care era beată, fiind internate într-un centru maternal.

39 afișări
Imaginea articolului Femeie din Bacău, prinsă când îşi abandona în tufişuri fetiţa în vârstă de un an

Femeie din Bacău, prinsă când îşi abandona în tufişuri fetiţa în vârstă de un an (Imagine: Diana Iukiewicz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, Alina Iftode, a declarat că femeia îşi abandonase fetiţa de un an în nişte tufişuri din zona gării din municipiu. Scena a fost văzută de un trecător, care a sunat imediat la Poliţie.

"Cazul micuţei, în vârstă de numai un an, a fost sesizat DGASPC de către Secţia 2 Poliţie, care, la rândul său, a fost sesizată de un trecător care a văzut cum mama fetiţei o abandonase în nişte tufişuri", a spus Alina Iftode.

La faţa locului, specialiştii DGASPC au constatat că femeia se afla în stare avansată de ebrietate şi nu conştientiza pericolul la care şi-a expus copilul, fiind beată.

"Nu am reuşit să aflăm mai nimic de la mama fetei. Era în stare avansată de ebrietate. Când ne-a văzut nu a vrut să ne dea copilul aşa că până se trezeşte le-am dus pe amândouă în centrul maternal. Cineva trebuia sa aibă grijă de micuţă", a spus Iftode.

Instituţia a început o anchetă socială în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici