Femeie din Constanţa, moartă după ce a aşteptat mai bine de jumătate de zi pe scaun la Urgenţe. Reacţia Spitalului

O femeie de 70 de ani, din Constanţa, a murit după ce a fost lăsată să aştepte 16 ore pe un scaun, pe holul Urgenţei de la Spitalul Judeţean. Familia bătrânei a depus plângere la Poliţie şi a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

17176 afișări
Imaginea articolului Femeie din Constanţa, moartă după ce a aşteptat mai bine de jumătate de zi pe scaun la Urgenţe. Reacţia Spitalului

Femeie din Constanţa, moartă după ce a aşteptat 16 ore pe scaun la Urgenţe

Fiul femeii care a aşteptat 16 ore la Urgenţe şi apoi a murit a depus o plângere penală la poliţie în care îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de starea mamei sale timp de o zi şi o noapte, timp în care bătrâna a fost lăsată să aştepte pe un scaun, în holul instituţiei.

Femeia a ajuns la spital în 1 februarie, în jurul orei 7 dimineaţa, acuzând dureri în piept şi abdomen. Abia după 12 ore, femeia a fost luată şi i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG), iar după alte patru ore a fost mutată pe un pat.

După o oră de când a fost pusă în pat, bătrâna a murit în braţele fiului său.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au declarat că în această cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere şi acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgenţe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au declarat că fac şi ei o anchetă internă pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgenţe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Medicii şi poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza decesului femeii de 70 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici