Femeie din Suceava, înşelată cu 10.000 lei de un fals procuror care i-a spus că-i arestează fiica

O femeie de 73 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat, sâmbătă după-amiază, Poliţia municipiului Suceava că a fost înşelată cu 10.000 lei, de către un fals procuror care i-a spus că fiica sa urmează să fie arestată pentru că a provocat un accident rutier.

130 afișări
Imaginea articolului Femeie din Suceava, înşelată cu 10.000 lei de un fals procuror care i-a spus că-i arestează fiica

Femeie din Suceava, înşelată cu 10.000 lei de un fals procuror care i-a spus că-i arestează fiica (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia)

Poliţiştii au stabilit că femeia a fost sunată, sâmbătă, în jurul orei 13:30, pe telefonul fix de către o femeie care i-a spus că e fiica sa şi că provocat un accident de circulaţie, lovind o femeie pe trecerea de pietoni, după care i-a cerut să discute cu procurorul care s-ar ocupa de caz.

Aşa-zisul procuror i-a spus femeii că fiica sa a provocat un accident şi, conform noilor prevederi legale, poate să se împace cu victima, iar dacă nu plăteşte spitalizarea victimei, respectiv suma de 10.000 lei, fiica sa va fi arestată.

În aceste condiţii, femeia de 73 de ani a fost de acord să plătească suma de bani, astfel că a coborât în faţa blocului şi s-a întâlnit cu o tânără căreia i-a dat 10.000 lei, ulterior dându-şi seama că a fost înşelată.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru înşelăciune, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Poliţiştii recomandă sucevenilor ca, atunci când se solicită telefonic transmiterea de bani în special unor rude, despre care se spune o poveste, de obicei impresionantă, să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie, să solicite sfatul unui poliţist sau să anunţe cazul la 112 şi să nu ofere niciun fel de date cu caracter personal prin telefon.

Totodată, sucevenii sunt avertizaţi să nu trimită coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice, să nu dea crezare veştilor că sunt “fericiţii” câştigători ai unor concursuri şi să nu achite niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici