Femeile din UE au locuri de muncă nesigure, remunerate modest

Şase din opt milioane de locuri de muncă create în Uniunea Europeană din 2000 au fost ocupate de femei, însă majoritatea sunt în regim de timp parţial, fiind vorba uneori de posturi nesigure, cu remunerare modestă şi evoluţie salarială lentă, potrivit unui raport european.

2 afișări
Imaginea articolului Femeile din UE au locuri de muncă nesigure, remunerate modest

Femeile din UE au locuri de muncă nesigure, remunerate modest

Comisia pentru Drepturile Femeii şi Egalitate de Gen a întocmit un raport privind "Egalitatea dintre femei şi bărbaţi în Uniunea Europeană, în 2007", care se concentrează asupra vieţii de familie şi a celei profesionale şi asupra luptei împotriva inegalităţilor.

Potrivit raportului întocmit de deputatul Piia-Noora Kauppi şi prezentat pe site-ul Parlamentului European, şase din opt milioane de locuri de muncă create în Uniunea Europeană, începând din anul 2000, au fost ocupate de femei.

"Este regretabil faptul că majoritatea noilor locuri de muncă pentru femei sunt în regim de timp parţial, fiind vorba uneori de posturi nesigure, cu remunerare modestă şi evoluţie salarială lentă", precizează raportul Kauppi.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene privind ocuparea forţei de muncă în Europa în 2006, 32,3% din femeile care ocupă un loc de muncă în Uniunea Europeană lucrează în regim de timp parţial, faţă de numai 7,4% dintre bărbaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici