Video Fetiţa de 11 ani violată de unchiul ei a plecat în Anglia

Fetiţa de 11 ani din satul Poieni din comuna nemţeană Piatra Şoimului, rămasă însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei, a plecat, duminică dimineaţă, cu avionul în Anglia pentru întreruperea sarcinii.

400 afișări

Minora, însoţită de mama ei, va fi cazată la o româncă stabilită de mai mult timp în Marea Britanie, femeia fiind decisă să ajute familia Vrânceanu.

Potrivit informaţiilor furnizate de Niculai Nicorescu, primarul de Piatra Şoimului, întreruperea de sarcină urmează să fie făcută la o clinică particulară din Londra, iar costul operaţiei (1.700 de lire sterline) va fi suportat de femeia care s-a oferit să o ajute pe fetiţă.

Fata însărcinată a plecat de sâmbătă seară la Bucureşti împreună cu mama sa, iar duminică a plecat cu avionul spre Anglia. Familia fetiţei a ţinut ascunsă data la care trebuiau să plece spre Marea Britanie pentru a proteja minora.

"Sunt bulversaţi de tot ce se întâmplă în jurul lor. Nici nu mai ştiu ce să răspundă la tot atâtea întrebări care li se adresează. Florina este doar un copil şi nici nu cred că înţelege ceea ce i se întâmplă în ultimele zile", a declarat primarul Neculai Nicorescu.

Primarul a mai declarat că ultima întâlnire pe care am avut-o cu mama fetei a fost vinerea trecută, când am stat mai mult de două ore de vorbă cu ele şi cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Direcţiei de Protecţie a Copilului.

"Aşa au hotărât, să plece în străinătate şi aşa au făcut. Sâmbătă seara ştiu că au plecat spre aeroport", a mai spus primarul comunei Piatra Şoimului.

Mama fetiţei declara, joi după-amiază, că va pleca împreună cu fata în Marea Britanie şi că, indiferent de decizia luată de autorităţile din România, copilul său va face întreruperea de sarcină acolo.

Mama Florinei V. preciza că paşapoartele pentru ea şi fiica ei sunt gata şi vor pleca duminică în Marea Britanie, fiind pregătite pentru acest lucru. Femeia a spus că persoana care a decis să le ajute cu banii necesari operaţiei a aranjat totul pentru plecare.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vlad Iliescu, a anunţat, vineri, că fata de 11 ani, cu sarcină de 20 de săptămâni în evoluţie, poate face avort conform legislaţiei române în vigoare, întrucât este copil, victima unui abuz sexual şi, mai mult, există riscuri majore pentru sănătatea mintală a acesteia în cazul evoluţiei la termen a sarcinii.

O româncă din Marea Britanie s-a oferit să o ajute pe Florina să vină în această ţară, unde avortul este permis până la 24 de săptămâni, şi să facă întrerupere de sarcină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici