Fetiţă de trei ani, omorâtă de propriul bunic. A lovit-o cu un hârleţ în cap

O fetiţă de trei ani din localitatea Craidorolţ, judeţul Satu Mare, a murit după ce a fost lovită cu un hârleţ în cap de către bunicul său, în timpul unui conflict pe care acesta îl avea cu tatăl copilei, bunicul fiind reţinut de poliţişti pentru omor calificat.

155 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de trei ani, omorâtă de propriul bunic. A lovit-o cu un hârleţ în cap

Fetiţă de trei ani, omorâtă de propriul bunic. A lovit-o cu un hârleţ în cap (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Miercuri, în jurul orei 18.00, am fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112 că în curtea unei locuinţe din localitatea Craidorolţ a avut loc o altercaţie, în urma căreia o minoră de trei ani a fost rănită grav", a declarat, joi, şeful postului comunal de Poliţie Craidorolţ, agentul principal şef Mircea Feştiu.

Potrivit sursei citate, la locul indicat a mers o echipă condusă de prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

"S-a stabilit faptul că în 9 martie, în jurul orei 17.30, între un bărbat de 46 de ani şi fiul său de 27 de ani a izbucnit o altercaţie, pe fondul consumului de alcool. În timpul conflictului, fiica bărbatului de 27 de ani, o minoră în vârstă de trei ani, a fost lovită cu o cazma în zona capului de către bunicul ei. Minora a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă nr. 1 Satu Mare, unde în jurul orei 21.00 a decedat", a declarat agentul principal şef Mircea Feştiu.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Satu Mare, din concluziile provizorii medico-legale rezultă că moartea fetiţei a fost violentă, urmare a loviturii primite.

Cercetările în acest caz continuă, suspectul fiind reţinut şi urmând să fie prezentat, joi, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor calificat.

Incidentul s-a petrecut după ce tatăl şi fiul băuseră la un bar din comună.

"Am vândut nişte porumb şi ne-am dus la bar să bem câteva beri. Tatăl meu mai consumase alcool în ziua respectivă. În drum spre casă am început să ne certăm. Când am ajuns acasă, a trimis-o pe nevastă în curte cu cei doi copii, ca să nu păţească ceva. În timp ce ne certam, tatăl meu a ieşit în curte, a luat un hârleţ în mână şi l-a aruncat înspre mine. Am încercat să o feresc pe micuţă, dar hârleţul a nimerit-o chiar în cap. Am încercat să opresc sângerarea, dar n-am reuşit. Un vecin a chemat salvarea, care a dus-o pe fetiţă la Satu Mare. La o jumătate de oră după ce a ajuns la spital, fetiţa a murit", a declarat tatăl copilei, Mircea Lazăr, în vârstă de 27 de ani.

El a adăugat că mai avusese neînţelegeri cu tatăl său, Mircea Lazăr, în vârstă de 46 de ani, deşi se stabilise în casa acestuia abia de două luni.

"Până acum două luni am stat în Arad. Am revenit acasă, căci nu mai aveam bani să stăm acolo. Locuiam în casa părintească, eu cu soţia şi cei doi copii într-o cameră, iar tatăl meu în cealaltă cameră. Ne-am certat de mai multe ori în aceste două luni, dar nu l-am crezut în stare de aşa ceva", a spus tatăl victimei.

Primarului comunei Craidorolţ, Daniel Balogh, a declarat că familia locuieşte într-o casă la marginea comunei, fiind de etnie romă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici