Fifor, despre afirmaţiile lui Putin: O nouă provocare, este un sistem defensiv. În Crimeea este tehnică militară de ultimă generaţie

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a catalogat, joi seară, declaraţia lui Vladimir Putin potrivit căreia ţările UE care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în caz de război, ca fiind "o nouă provocare discursivă".

598 afișări
Imaginea articolului Fifor, despre afirmaţiile lui Putin: O nouă provocare, este un sistem defensiv. În Crimeea este tehnică militară de ultimă generaţie

Fifor, despre Putin: O nouă provocare discursivă referitoare la statele cu scuturi anti-rachetă

"Declaraţia preşedintelui Putin, recentă, legată de faptul că România va deveni o ţintă, nu are nicio legătură INF-ul cu scutul de la Deveselu. Nicio legătură, sunt lucruri cu totul şi cu totul separate. Este pur şi simplu o nouă provocare discursivă a preşedintelui Putin referitoare la statele care găzduiesc astfel de scuturi anti-rachetă. Este un scut defensiv, cu o capacitate total defensivă, un scut anti-rachetă", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Ministrul Apărării a spus că în Peninsula Crimeea, în schimb, este tehnică militară de ultimă generaţie.

"Ce e defensiv în zona noastră? Să ne uităm ce înseamnă Peninsula Crimeea la ora asta. Să ne uităm ce echipamente militare se găsesc în Peninsula Crimeea, să vorbim despre nave de ultimă generaţie, nave de luptă, haideţi să vorbim despre baterii de rachetă aduse în Peninsulă de ultimă generaţie, submarine de ultimă generaţie, despre ce vorbim aici? Această Peninsulă Crimeea este în momentul de faţă o bază ultra-militarizată a Federaţiei Ruse care proiectează forţă nu doar în zona Mării Negre, ci în estul Mediteranei şi lucrul acesta ar trebuie să preocpue pe toată lumea, faptul Federaţia Rusă se plimbă cu navele sale, cu submarinele sale", a completat Fifor.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, miercură seară, că statele europene care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război, în condiţiile în care Administraţia Donald Trump a decis de retragere a SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici