Fiica prefectului de Mehedinţi a demisionat din funcţia de director al Colegiului Naţional Pedagogic

Fiica prefectului de Mehedinţi Nicolae Drăghia, care la începutul lui 2012 a participat la un show de televiziune, a demisionat, joi, din funcţia de director al Colegiului Naţional Pedagogic, în care fusese numită cu o zi înainte.

576 afișări
Imaginea articolului Fiica prefectului de Mehedinţi a demisionat din funcţia de director al Colegiului Naţional Pedagogic

Fiica prefectului de Mehedinţi a demisionat din funcţia de director al Colegiului Naţional Pedagogic (Imagine: Facebook)

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi după-amiază, corespondentului MEDIAFAX că Irina Drăghiea şi-a înaintat, joi, în jurul prânzului, demisia la secretariatul ISJ, atribuţiile de director al Colegiului Naţional Pedagogic din Drobeta Turnu Severin fiind luate de directorul adjunct al unităţii de învăţământ, Paula Dobroiu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara că fiica prefectului de Mehedinţi va fi revocată din funcţia de director al Colegiului Pedagogic din Drobeta-Turnu Severin.

"Problema de la Colegiul Pedagogic din Drobeta-Turnu Severin a fost rezolvată, directoarea Irina Drăghia va fi revocată din funcţie", afirma ministrul Ecaterina Andronescu.

Întrebată cine va ocupa postul, Andronescu a spus că aceasta este o problemă de care se va ocupa Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că într-o discuţie telefonică pe care a avut-o dimineaţă cu Irina Drăghia, au convenit ca aceasta să îşi dea demisia în cursul acestei zile. El a adăugat că dacă Irina Drăghia nu va face acest lucru, o va revoca vineri din funcţie.

Fiica prefectului de Mehedinţi, Irina Drăghia, fusese numită miercuri în funcţia de director al Colegiului Naţional Pedagogic din Drobeta-Turnu Severin, de către inspectorul şcolar general, Marian Şuţă.

Irina Drăghia a înlocuit-o în funcţie pe Laura Butaru, profesor de pedagogie, care s-a aflat la conducerea unităţii de învăţământ în ultimii nouă ani.

Nemulţumiţi de schimbarea fostului director, aproximativ 30 de profesori de la Colegiul Naţional Pedagogic din Drobeta-Turnu Severin au semnat o petiţie prin care şi-au arătat susţinerea faţă de Laura Butaru, arătând că nu au fost consultaţi cu privire la schimbarea acesteia.

Petiţia semnată de profesori a fost înaintată Ministerului Educaţiei.

Inspectorul şcolar general declara, miercuri, că fostului director nu i se reproşează nimic, menţionând că fiica prefectului face parte din noua echipă de la Inspectorat. El adăuga că nu ştia atunci când a numit-o pe Irina Drăghia la conducerea Colegiului Naţional Pedagogic că aceasta participase la show-ul de televiziune "Burlacul".

"Se doreşte o nouă echipă şi la licee, probabil că vor mai fi schimbaţi şi alţi directori. Despre «Burlacul», o să încerc şi eu să mă informez, nu am privit niciodată această emisiune. O să văd care este situaţia şi voi lua o decizie în consecinţă", a spus Şuţă.

Irina Drăghia a fost protagonista uneia dintre seriile show-lui de televiziune "Burlacul", la începutul anului 2012.

Contactată pentru a oferi un punct de vedere cu privire la show-ul de televiziune la care a participat şi unde a filmat scene indecente alături de un bărbat, Irina Drăghia a răspuns: "Viaţa mea personală mă priveşte".

Irina Drăghia a fost numită în funcţia de director al Colegiului Naţional Pedagogic prin detaşare în interesul învăţământului. Ea are 31 de ani şi este profesoară de limba română, titulară la Şcoala din comuna Rogova, judeţul Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici