Firea: Aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România zilele următoare

  • Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat vineri că în zilele următoare aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România.
  • Un prim grup, format din 85 de copii, a ajuns joi seara la Tulcea.
611 afișări
Imaginea articolului Firea: Aproape 1.000 de copii orfani din Ucraina vor ajunge în România zilele următoare

Gabriela Firea a anuţat că în România au intrat până acum peste 58.000 de copii, iar 35.000 au ieşit din ţară împreună cu părinţii sau însoţitorii lor, astfel că în România sunt peste 22.000 de copii.

„Avem copii care au venit însoţiţi de un părinte, pentru că în general bărbaţii au rămas în Ucraina la luptă, avem copii care au ajuns cu însoţitori legali, şi avem începând de aseară şi o altă categorie şi anume orfanii din Ucraina”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a anunţat că primul grup de copii orfani a ajuns joi seara în România şi că aceştia au fost transferaţi în ţară.

„Aseară, la Tulcea, pe la Isaccea, au intrat 135 de persoane, dintre care 85 de copii orfani. Zonele unde au plecat: Avem în Prahova un număr total de 75 de persoane, dintre care 59 de copii cu dizabilităţi, restul personal însoţitor şi copii proprii. Către Braşov, 31 de persoane, într-o casă de tip familial avem 15 copii găzduiţi, în altă casă 11, avem şi adulţii care îi însoţesc”, a mai spus ministrul Familiei.

Gabriela Firea susţine că aceştia fac parte dintr-un grup mai mare care va sosi în România.

„Aseară au ajuns 85 de copii orfani din Ucraina, dintr-un grup despre care am fost sesizaţi cu aproape 1.000, care vor ajunge în ţara noastră în zilele următoare. Asaeră practic a venit primul grup, pentru că ei trebuie să fie şi însoţiţi şi să ajungă în condiţii de siguranţă”, a mai spus ministrul.

Firea a precizat că dorinţa autorităţilor este ca aceşti copii orfani să fie plasaţi în case de tip familial sau la asistenţi maternali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici