Firea, atac la Orban: Mi se pare de o obrăznicie fără precedent/ Despre parlamentarii PSD care ar vota Guvernul: „Dacă ţin la propria carieră politică, să nu facă acest gest sinucigaş”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a atacat, duminică seara, pe premierul desemnat, Ludovic Orban, spunând că i se pare „de o obrăznicie politică fără precedent”, deoarece, după ce a spus că PSD este „răul absolut”, se plânge că nu vin oamenii PSD să îi voteze guvernul.

1938 afișări
Imaginea articolului Firea, atac la Orban: Mi se pare de o obrăznicie fără precedent/ Despre parlamentarii PSD care ar vota Guvernul: „Dacă ţin la propria carieră politică, să nu facă acest gest sinucigaş”

Gabriela Firea despre parlamentari PSD care ar vota Guvernul Orban: Gest sinucigaş

Primarul Gabriela Firea a spus despre Ludovic Orban că i se pare „de o obrăznicie fără precedent”, pentru că se plânge că social-democraţii nu vin să voteze Guvernul.

„Mi se pare de o obrăznicie politică fără precedent să ai o obsesie pentru PSD, să pronunţi într-o declaraţie de 3 minute de aproape 15 ori PSD, PSD, PSD, ca o morişcă, să demonizezi PSD, să spui că e răul absolut şi că oamenii incapabil au fost la guvernare, iar ei au dărâmat acel guvern, dar pe urmă să te plângi pesedişti că nu vin oamenii PSD să voteze guvernul...”, a spus Firea, la Antena 3.

Firea a amintit de momentul în care Ludovic Orban le-a cerut colegilor din PNL să „le dea în cap pesediştilor”, iar acum li cere acestora să voteze Guvernul.

„Ei (PNL - n.r.) au dat guvernul jos spunând că au o strategie, au în plan şi românilor le va fi mult mai bine. Iar ei acum, aşa cum spunea domnul Orban acum câteva luni, iau parul şi dau un capul pesedistului, parlamentarului pesedist, că domnul Orban îi îndemna pe membrii PNL <luaţi ghioaga în judeţ, luaţi parul şi daţi-le în cap pesediştilor>. Practic suntem în situaţia în care îl văd pe domnul Orban că îi obligă pe pesedişti să se ducă să voteze acele persoane care nu sunt aşa cum ne-au prezentat, că vor veni nişte miniştri extraordinari, cu un CV greu de egalat şi nişte persoane la care nu ai nimic de comentat. Dimpotrivă, foarte mulţi dintre ei sunt foarte slabi şi s-a văzut asta în comisii”, a spus Firea.

Firea, despre parlamentarii PSD care ar vota Guvernul Orban: Dacă ţin la propria carieră politică, să nu facă acest gest sinucigaş

Parlamentarii PSD care ar vota Guvernul Ludovic Orban ar face un „gest sinucigaş”, a declarat, duminică seara, Gabriela Firea, care crede că nu există posibilitatea ca parlamentarii social-democraţii să trădeze partidul, fie şi „din instinct de supravieţuire politică”.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, duminică seara, la Antena 3, că social-democraţii nu vor fi prezenţi luni, pentru a asigura cvorum şi nu vor vora Guvernul Orban.

„Decizia a fost foarte clară, luată în cadrul Comitetului Executiv. Nu este responsabilitatea şi datoria noastră faţă de români să mergem să votăm Guvernul Orban, pentru simplul motiv că acum nu vorbim despre un guvern de dreapta şi un guvern de stânga, ci vorbim de un Guvern care se pregăteşte să vină al austerităţii. Cu alte cuvinte, niciun parlamentar al PSD nu poate să contribuie ca acest guvern să ajungă cât mai repede la Palatul Victoria. Cele şase partide care şi-au dat mâna pentru a trânti guvernul cred că acum sunt responsabile şi trebuie să facă toate demersurile politice pentru a avea şi cu cvorum şi vot”, a spus Gabriela Firea.

Firea este de părere că social-democraţii nu vor vota Guvernul Orban, pentru că gestul ar fi „sinucigaş”.

„Nu înţeleg de ce sunt sunaţi în continuare parlamentarii PSD şi rugaţi să vină mâine (luni – n.r.) în Parlament. (...) Sunt, într-adevăr, tot felul de zvonuri şi informaţii de culise care au mai degrabă rolul de a dezarma pe unii dintre colegii mei în sensul să se creeze impresia că va fi un val uriaş de parlamentari PSD care vor veni în sală pentru a asigura cvorumul, poate că vor şi vota. Nu este adevărat! În primul rând, dacă ţin la propria lor carieră politică nu au cum să facă acest gest pentru că este sinucigaş. Cum se vor mai duce în judeţele lor să spună <Eu am votat Guvernul Orban, care va tăia pensii, va tăia salarii>. De asemenea, va creşte fiscalitatea, factura pentru români va creşte, pentru că scrie în programul de guvernare. Spitalele se vor închide pentru că scrie că se vor comasa, iar comasarea înseamnă închiderea unor secţii şi a unor spitale. Deci practic şi-ar face rău lor şi atunci şi doar din instinct de supravieţuire politică şi tot nu au cum să voteze”, a mai spus Firea.

Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.

Taguri:
firea,
psd,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici