Firea, de Ziua Romilor: O adevărată problemă este cea a căsătoriilor timpurii şi a mamelor minore

Copiii trebuie să meargă la şcoală, să trăiască bucuriile vârstei lor, indiferent de obiceiurile provenite din trecut ale comunităţii, susţine ministrul Familiei Gabriela Firea cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor.

225 afișări
Imaginea articolului Firea, de Ziua Romilor: O adevărată problemă este cea a căsătoriilor timpurii şi a mamelor minore

Firea, de Ziua Romilor: O adevărată problemă este cea a căsătoriilor timpurii şi a mamelor minore

Ministrul Familiei Gabriela Firea a prezentat sâmbătă pe Facebook fotografii din timpul unei întâlniri cu tineri romi studenţi sau absolvenţi de studii superioare despre care spune că sunt foarte bine pregătiţi şi care vor avea succes în viaţă: „Şi mândri că sunt romi, membri ai comunităţii care este de multe ori marginalizată şi pusă la colţ. Orice pădure are uscături şi nu cred că trebuie arătată cu degetul o întreagă etnie doar pentru câţiva”.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, ea a transmis un mesaj special mamelor rome, să contribuie la dezvoltarea lor armonioasă şi la construirea unui viitor mai bun al copiilor. Gabriela Firea susţine că din ce în ce mai mulţi tineri romi îndrăznesc să se implice activ în viaţa socială, politică şi culturală, lucru care înseamnă progres.

Ea arată că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse colaborează cu reprezentanţii comunităţii romilor pentru a implementa cât mai curând cele mai bune soluţii necesare rezolvării provocărilor şi inegalităţilor cu care se confruntă.

„O adevărată problemă, pe care o considerăm una dintre priorităţi, este cea a casătoriilor timpurii şi a mamelor minore. Nu mai putem accepta ca tinere din comunitate să aibă viitorul limitat, să nu-şi valorifice potenţialul. Copiii trebuie să meargă la şcoală, să trăiască bucuriile vârstei lor, indiferent de obiceiurile provenite din trecut ale comunităţii. La minister, ne gândim şi la comunităţile vulnerabile. Ştim că în multe zone ale ţării romii sunt marginalizaţi şi copiii nu au tot ce le trebuie, abandonează şcoala pentru a munci sau se culcă cu stomacul gol”, transmite Firea.

Conform acestia, la nivelul Ministerului se va constitui o bază de date cu toţi copiii vulnerabili din România.

„În premieră pentru România, vom putea interveni cu măsuri ţintite de ajutor pentru toţi copiii cu situaţii grele, prin înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului, aprobat de guvern la începutul acestui an. Este prima bază de date care cuprinde toţi copiii vulnerabili din România, pentru care autorităţile locale vor primi o finanţare suplimentară. Deja tabletele şi echipamentele din proiectul Sistemul Informatic Naţional - SINA, unde se vor regăsi toţi copiii vulnerabili din ţară, au ajuns la autorităţile locale”, mai spune Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici