Firea: Maternităţile Giuleşti, Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa - măsuri speciale în contextul COVID

  • La Maternitatea Giuleşti şi la maternităţile Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa, s-au luat măsuri speciale de protecţie a mamelor, nou-născuţilor şi personalului medica
  • Aceştia vor fi trataţi în condiţii de siguranţă, a anunţat Gabriela Firea
705 afișări
Imaginea articolului Firea: Maternităţile Giuleşti, Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa - măsuri speciale în contextul COVID

Firea: Maternităţile Giuleşti,Filantropia,Cantacuzino şi Malaxa - măsuri speciale în contextul COVID

La Maternitatea Giuleşti, la fel ca şi în celelalte trei maternităţi administrate de Primăria Capitalei, respectiv Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa, s-au luat măsuri speciale de protecţie a mamelor, nou-născuţilor şi personalului medical, a transmis, luni, primarul Gabriela Firea.
 
Nou-născuţii, viitoarele mame şi femeile care au nevoie de analize, diagnostic şi tratament într-o clinică de obstetrică-ginecologie primesc îngrijire medicală în condiţii de siguranţă şi în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea.
 
Edilul a fost luni la Maternitatea Dr.Panait Sârbu (Giuleşti), una dintre cele patru maternităţi din subordinea Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor.
 
„În această perioadă, multe dintre viitoarele mame sunt îngrijorate, le este teamă să ajungă la maternitate din cauza pandemiei de coronavirus. Vreau să le transmit un mesaj clar tuturor doamnelor însărcinate: Primăria Capitalei, prin ASSMB, a luat în această perioadă toate măsurile speciale de protecţie, pentru că în actualele condiţii restrictive, impuse de pandemie, prioritatea zero o reprezintă siguranţa gravidelor şi a nou-născuţilor. La Maternitatea Giuleşti, la fel ca şi în celelalte trei maternităţi administrate de Primăria Capitalei (Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa), s-au luat măsuri speciale de protecţie a mamelor, nou-născuţilor şi personalului medical”, spus Firea.
 
Astfel, personalul medical, mămicile sau viitoarele mămici internate au echipament de protecţie adecvat, halate de unică folosinţă, mănuşi, măşti, botoşi etc.
 
De altfel, Firea spune că numai la Maternitatea Giuleşti, în condiţiile pandemiei şi ale stării de urgenţă, în ultima lună, s-au născut 273 de copii, iar în total, în maternităţile Primăriei Capitalei s-au născut, în ultima lună, 924 de copii.
 
Managerul Maternităţii Panait Sîrbu, dr. Marcel Moisa, a explicat că modalitatea de acces în spitale s-a schimbat.
 
„S-a schimbat modalitatea de acces în spitale, s-au instituit puncte de triaj epidemiologic care vizează toate pacientele care se adresează maternităţii. Zilnic se realizează triajul personalului medical, care a fost instruit în legătură cu purtarea echipamentului de protecţie iar, pentru eventualele cazuri de persoane suspecte sau infectate, în conformitate cu prevederile legale, s-au creat circuite funcţionale noi, autorizate de Direcţia de Sănătate Publică, personalul medical fiind instruit în legătură cu normele speciale de echipare”, a spus dr. Moisa.
 
Totodată, managerul Maternităţii Giuleşti a adăugat că, pe lângă naşteri, la acest spital sunt tratate, în continuare, urgenţele medicale.
 
Dr. Andreea Enache a a precizat că Maternitatea Giuleşti dispune de toate echipamentele de protecţie necesare astfel încât, atât cadrele medicale, cât şi pacientele să fie în siguranţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici