Firea: Sprijinul financiar pentru femeile însărcinate va fi alocat, în ciuda restricţiilor bugetare

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că sprijinul financiar de 2.000 de lei acordat femeilor însărcinate va fi alocat în continuare şi în 2020, „în ciuda restricţiilor bugetare”. În doi ani de la aplicarea proiectului, au fost investite aproape 10 milioane de euro.

755 afișări
Imaginea articolului Firea: Sprijinul financiar pentru femeile însărcinate va fi alocat, în ciuda restricţiilor bugetare

Firea: Sprijinul financiar pentru femeile însărcinate va fi alocat, în ciuda restricţiilor bugetare

„Sprijinul financiar de 2 000 de lei pentru femeile insarcinate va fi alocat si anul acesta, in ciuda restrictiilor bugetare! Aproape 10 milioane de euro au fost investite in acest program, in doi ani de aplicare. Circa 15.000 de viitoare mămici au beneficiat de analize gratuite şi medicamente în anul 2019, iar în total peste 26.000, în mai puţin de 2 ani de la lansare a programului Primariei Capitalei - “Materna”, acordat prin DGASMB”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De la aprobarea programului, de catre CGMB, în martie 2018, valoarea stimulentelor acordate s-a ridicat la peste 43 de milioane de lei.

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei şi se acordă de două ori: primul, în valoare de 1.000 lei, după procesarea cererii, iar al doilea - după intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină.

Pot beneficia de acest stimulent femeile însărcinate, în vârstă de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în Bucureşti sau resedinţa dobândită pe raza Municipiului Bucureşti de cel puţin 6 luni la momentul depunerii cererii (la momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 săptămâni) şi care nu înregistrează datorii faţă de bugetul local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici