Firea: statul român nu ia copiii din familii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susţine că prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească.

2264 afișări
Imaginea articolului Firea: statul român nu ia copiii din familii

Firea: statul român nu ia copiii din familii

Ministrul Firea vorbeşte despre manipulare şi susţine că legea care va fi supusă aprobării parlamentarilor va ajută familiile să-şi păstreze copiii.
„Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească! O manipulare îngrozitoare se distribuie în spaţiul public! Nu înfiinţăm instituţii care să ia copiii cu forţa din familiile lor, aşa cum se întâmplă în alte state! Legea care intră la vot mâine în Camera Deputaţilor, PLx 145/2023, vine în ajutorul copiilor în risc de separare de familie. Spun asta cât se poate de clar şi oricine citeşte cu atenţie proiectul va înţelege. Copiii nu vor fi separaţi de familie dacă părinţii sunt la muncă în străinătate! Copiii nu vor fi separaţi de familiei dacă părinţii nu îi vaccinează! Copiii nu vor fi separaţi de familie dacă părinţii nu au şcoală sau trăiesc în sărăcie!”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit lui Firea, noua lege va realiza mecanismele care vor preveni separarea copiilor de familiile lor.

„Prin această lege au fost create mecanismele pentru a preveni separarea copiilor de familie, acolo unde există acest risc. Schimbăm modalitatea de finanţare a serviciilor sociale dedicate prevenirii separării. În plus, înfiinţăm Observatorul Naţional al Copilului tocmai pentru a avea o evidenţă clară a tuturor copiilor din familii vulnerabile, pentru a-i putea sprijini în mod direct”, a precizat Firea.

Legea va fi supusă aprobării în Camera Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici